Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά για την τάρτα:

80 γρ άχνη

250 γρ αλευρι

1 αυγό

125 γρ βούτυρο

Λίγο αλάτι

Διαδικασία:

  1. Κοσκινίζουμε και ανακατέουμε το αλεύρι, την ζάχαρη άχνη και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
  3. Με τα χέρια ανακατεύουμε το μίγμα ώστε να γίνει ένα μίγμα από ψίχουλα. Πιέζουμε με την παλάμη στον πάτο του μπολ ώστε να λιώσουμε τα κομματάκια του βουτύρου και να ανακατευτούν με το αλέυρι.
  4. Μέχρι στιγμής το μίγμα δεν θυμίζει καθόλου τάρτα, δεν είναι καθόλου ομογενές. Προσθέτουμε στην μέση του μίγματος το αυγό, αφού το έχουμε χτυπήσει λίγο μόνο του σε ένα μπολ.
  5. Καλύπτουμε το αυγό με το αλεύρι, και ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο του ανακατεύψαμε το βούτυρο.
  6. Η ζύμη θα ομογενοποιηθεί σιγά σιγά, και όταν γίνει μία μπάλα, την καλύπτουμε με μεμβάνη και την αφήνουμε το ψυγείο για μισή ώρα.
  7. Ψήνουμε στους 200 μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.

Tips:

Αυτή η συνταγή, για μένα είναι η τέλεια τάρτα. Το μυστικό είναι στο ανακάτεμα με το βούτυρο, και στην ζάχαρη άχνη αντί για κρυσταλλική ζάχαρη. Επίσης είναι σημαντικό να έχουμε την κατάλληλη φόρμα για την τάρτα, για να μην είναι πολύ λεπτή.

Υλικά για την κρέμα – curd

50-100 γρ ζάχαρη (αν ο χυμός ρόδι είναι αρκετά γλυκός, την παραλείπουμε τελείως)

2 αυγά

4 κρόκοι (κρατάμε τα ασπράδια για να κάνουμε μαρέγκα)

200 ml χυμό ρόδι

50 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

2 κ.σ. corn flour

1 κούπα ιταλική μαρέγκα (την οποία θα φτιάξουμε στην συνέχεια)

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε την ζάχαρη με τα αυγά σε ένα μπολ. Κρατάμε τα ασπράδια ξεχωριστά.
  2. Βάζουμε τον χυμό ρόδι να βράσει ενώ διαλύουμε το corn flour στον χυμό λεμονιού.
  3. Όταν βράσει ο χυμός ρόδι, τον προσθέτουμε στον μπολ με τα αυγά και την ζάχαρη ανακατεύοντας, και βάζουμε μετά όλο το μίγμα πίσω στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει παχύρευστο.
  4. Προσθέτουμε το μίγμα του χυμού λεμονιού.
  5. Η κρέμα θα γίνει ομοιόμορφη όταν την ανακατέψουμε με περίπου μία κούπα μαρέγκα.

The tart

Συνταγή για την ιταλική (ψημένη) μαρέγκα 

4 ασπράδια

200 γρ ζάχαρη

20 γρ μέλι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε κατσαρολάκι την ζάχαρη με το μέλι, και 4 κ.σ. νερό, ή παραπάνω, ίσα όμως για να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει το μίγμα, βάζουμε χρονόμετρο 7 λεπτά, και χαμηλώνουμε την φωτιά ώστε το μίγμα να σιγοβράζει.
  2. Ταυτόχρονα χτυπάμε τα ασπράδια με το λεμόνι, σε χαλαρή μαρέγκα.
  3. Μετά τα 7 λεπτά, προσθέτουμε προσεκτικά το καυτό σιρόπι της ζάχαρης, ανακατεύοντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, στην μαρέγκα.
  4. Όταν προσθέσουμε όλο το σιρόπι, χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να κρυώσει το μπολ, και μέχρι η μαρέγκα να είναι σφιχτή και να μην ξεκολλάει από τον πάτο του μπολ.

The tart was burned

Συναρμολόγηση

  1. Ανακατεύουμε την κρέμα με την μαρέγκα, και γεμίζουμε με αυτήν, την τάρτα.
  2. Προσθέτουμε φρέσκο ρόδι και φουντούκια!

The tart

Tips:

Όπως και για το lemon curd, για να γίνει ομοιόμορφη η κρέμα είναι καλό όταν επιστρέφουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι, να περαστεί από το σουρωτήρι, καθώς και όταν προσθέτουμε το corn flour. Θα είναι πηχτή η κρέμα σε αυτή την συνταγή θα βάλουμε και την μαρέγκα.

The fruit

https://pantespani.wordpress.com/2015/10/23/my-chestnut-addiction/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *