Ρολά κανέλας γεμιστά με βατόμουρο, η απόλαυση στο πιάτο σας!
Υλικά
Για τη ζύμη:
2/3 του φλιτζανιού ζεστό γάλα
1 φακελάκι μαγιά Αλλατίνη 
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 του φλιτζανιού λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό
47 γρ. βούτυρο
3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη φλιτζάνι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κονσέρβα κομπόστα βατόμουρο 


Για την επικάλυψη:


57 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη


Εκτέλεση 


Πάρτε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα του κέικ και τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ, με ζεστό γάλα ρίξτε τη μαγιά και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα μπολ, ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη.
Στο μίξερ, ρίχνετε το λάδι, τη βανίλια και το αυγό και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτετε στο μείγμα τα ξηρά συστατικά και ανακατεύετε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Τέλος, προσθέτετε και τη μαγιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Χύστε το μείγμα στο ταψί και αφήστε το για 15 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, και την κανέλα. Ανακατέψτε και μόλις είναι έτοιμο, ρίξτε το πάνω από τη ζύμη σας που έχετε βάλει στο ταψί.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώστε την κομπόστα σας στην κορυφή και ανακατέψτε τη με τη ζύμη. Ψήστε στους 160 ο C για 40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και περιχύστε το με τη λευκή σοκολάτα.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *