Fineti (Chipita)
PIERCE-SUMMERCAMP2017
VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti
ΧΡΟΝΟΣ:
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-8
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Rola krepas me fraoyles

Για τη γέμιση:

  • 6 φλ. φράουλες κατεψυγμένες, χωρίς κοτσάνι
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 225 γρ. κρέμα τυριού, σε θερμοκρασία δωματίου

Για 8 κρέπες:

  • 1 ½  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • ½  κ.γ. αλάτι
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 ½  φλ. βουτυρόγαλα
  • 1 φλ. γάλα
  • λάδι

Διαδικασία

Για τη γέμιση:

Αφήνουμε τις κατεψυγμένες φράουλες να ξεπαγώσουν για 1 περίπου ώρα.

Κόβουμε 2 φλ. φράουλες σε λεπτές φέτες.

Ρίχνουμε τις υπόλοιπες φράουλες στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Σε ένα μπολ σουρώνουμε το μείγμα από φράουλες πιέζοντας το με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ώστε να πάρουμε όσο το δυνατό περισσότερο από το υγρό τους και πετάμε τα υπόλειμματα φράουλας .

Προσθέτουμε 4 κ.σ. ζάχαρη και το χυμό λεμονιού στον πουρέ φράουλας  και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.

Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ την κρέμα τυριού και ½  φλ πουρέ φράουλας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα να γίνει λείο.

Για τις κρέπες:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μπέικιν σόδα, το αλάτι, τις 2 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά, βουτυρόγαλα και το γάλα και ανακατεύουμε με αναδευτήρα, μέχρι να ενωθούν.

Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό μείγμα αλευριού και ανακετύουμε με αναδευτήρα μέχρι το μείγμα μας να υγρανθεί ομοιόμορφα.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο λάδι και ανακινούμε το τηγάνι προκειμένου το λάδι να καλύψει όλη την επιφάνειά του.

Προσθέτουμε ½ περίπου φλ. από τη ζύμη της κρέπας που έχουμε φτιάξει, ανακινούμε το τηγάνι προκειμένου να πάει σε όλη την επιφάνειά του και κάθε κρέπα για 2 λεπτά από τη μία πλευρά και 1 ½  με 2 λεπτά από την άλλη, μέχρι να ροδίσει.

Μεταφέρουμε την κρέπα μας σε ένα ταψί και την κρατάμε ζεστή στο φούρνο, όσο οι υπόλιπες κρέπες ψήνονται.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία  για την παρασκευή των υπόλοιπων κρεπών, προσθέτοντας λάδι, αν χρειάζεται.

Απλώνουμε σε κάθε κρέπα 2 κ.σ. μείγμα κρέμας τυριού, τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε από 1 φέτα φράουλα στην άκρη κάθε ρολού.

Βάζουμε δύο ρολά σε κάθε πιάτο, πασπαλίζουμε με φράουλες και λίγο πουρέ φράουλας και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1247/Rola-krepas-me-fraoyles

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.