Σαρλότ με ανθότυρο γιαούρτι και blueberries, από τον Giorgio και το gourmed.gr!

Η Σαρλότ αυτή θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη γεύση της και την επίγευση από τα υπέροχα blueberries.

 

 

Συστατικά:

2 πακέτα σαβαγιάρ περίπου
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. ανθότυρο
φύλλα ζελατίνας περίπου 8-9 γραμμάρια
3 βανίλιες σκόνη ή ένα λοβό
500 γρ κιλό blueberries φρέσκα ή κατεψυγμένα
Λίγο φρέσκο γάλα

Οδηγίες:

Μία ώρα πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το γλυκό, βγάζουμε το ανθότυρο απ’ το ψυγείο να μαλακώσει.
Ρίχνουμε σ’ ένα μπολ το ανθότυρο  μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες
​Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε λίγο γάλα και το ζεσταίνουμε.
Όταν οι ζελατίνες μαλακώσουν αρκετά τις στύβουμε και τις διαλύουμε μέσα στην ζεστό γάλα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το μείγμα γιαουρτιού.

Καλύπτουμε τη βάση μιας φόρμας για σαρλότ ή μία φόρμας στρογγυλής που ανοίγει με μια λαδόκολλα.
Αδειάζουμε μέσα τo το ένα τρίτο της κρέμας ρίχνουμε ένα στρώμα blueberries και στρώνουμε ένα στρώμα σαβαγιάρ βρεγμένα ελαφρά με λίγο γάλα.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο ακόμα δύο φορές και καλύπτουμε τελικά με μία στρώση σαβαγιάρ.
Αφήνουμε το γλυκό 2-3 ώρες στο  ψυγείο να σφίξει.

Το ξεφορμάρουμε, βουτώντας το σε ζεστό νερό και το βάζουμε σε μία πιατέλα.

Κολλάμε γύρω γύρω από το γλυκό τα υπόλοιπα σαβαγιάρ βρεγμένα με λίγο γάλα και το γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα blueberries.

 

 

 

http://www.gourmed.gr/syntages/eykoles-syntages/sarlot-me-anthotyro-giaoyrti-kai-blueberries



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *