Σφολιατάκια με φρέσκα σύκα, από τη Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το πιο εύκολο γλύκισμα που έχετε φτιάξει ποτέ Είναι τόσο νόστιμο και αναλόγως με το τι θα συνοδεύσετε μπορείτε να το σερβίρετε από το πρωί μέχρι το βράδυ!

 

 

Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπ.

Χρόνος μαγειρέματος:15 λεπ.

Χρόνος αναμονής:0 λεπ.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Κόστος:12€, Οικονομική

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά

Για 1 Δωδεκάδες

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο σφολιάτα

  • 12 μαύρα ή βασιλικά σύκα

  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

  • 1 κουτ.γλυκ. μαστίχα τριμμένη

Για το άλειμμα

  • 1 κρόκος αυγού

  • 2 κουτ. σουπ. γάλα

Εκτέλεση

1. Πλένετε πολύ καλά τα σύκα και τα σκουπίζετε. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με τη μαστίχα. Απλώνετε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια τα 2 φύλλα σφολιάτας και κόβετε το κάθε ένα σε 6 τετράγωνα κομμάτια.
2. Τοποθετείτε στη μέση κάθε κομματιού σφολιάτας 1 σύκο και το χαράσσετε ακτινωτά στα τέσσερα και το ανοίγετε χωρίς να το χωρίσετε. Πασπαλίζετε με λίγο από το μείγμα της ζάχαρης και κλείνετε το φύλλο, ενώνοντας τις απέναντι διαγώνιες άκρες του, ώστε να έχει ανοίγματα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια σφολιάτας. Αραδιάζετε τα σφολιατάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
3. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε τον κρόκο με το γάλα και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε τα σφολιατάκια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε τα σφολιατάκια να κρυώσουν και σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι ή με σαντιγί.

Χρήσιμο

Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή και με δαμάσκηνα τα οποία θα έχετε ποσάρει για 3 λεπτά σε νερό και θα έχετε αφαιρέσει το κουκούτσι.

 

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/eukola/recipe/912

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *