Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, την ινδική καρύδα και τα αβγά. Τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα 22-25 εκ. και ριχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για 40′-50′, αν δεν είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο παραπάνω.
Σιρόπι: Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκάλι και τα βράζουμε για 2′ λεπτά.
Όταν κρυώσει το κέικ το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Όταν απορροφήσει το σιρόπι, αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ιδνική καρύδα από πάνω.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα 22-25 εκ. και ριχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για 40′-50′, αν δεν είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο παραπάνω.
Σιρόπι: Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκάλι και τα βράζουμε για 2′ λεπτά.
Όταν κρυώσει το κέικ το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Όταν απορροφήσει το σιρόπι, αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ιδνική καρύδα από πάνω.
Αφήστε μια απάντηση