Creta Carob

Υλικά
2 ¼ φλιτζανιού (300γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20γρ μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι και 1 κουταλιά της σούπας (220γρ) γιαούρτι
7 μέτρια αυγά
200γρ μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
1 πρέζα αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 ½ μήλο πράσινο κομμένο σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
2 βανίλιες
Για το σιρόπι

¾ φλιτζανιού νερό
20 κουταλιές της σούπας στέβια
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κανέλα, το αλεύρι, το αλάτι, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ κι ανακατεύουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα αβγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη (κρατάμε μικρή ποσότητα μαργαρίνης για την επάλειψη του σκεύους ψησίματος) μέχρι να αποκτήσουν μια χλιαρή θερμοκρασία και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μπολ με το μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να έχουμε ομογενές μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα τα κομματάκια πράσινου μήλου και τις σταφίδες. Αλείφουμε μια φόρμα με τη μαργαρίνη που έχουμε κρατήσει και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι να φύγει από τη φόρμα ψησίματος και αδειάζουμε το μίγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45 λεπτά.

Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό και τη στέβια σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, κι αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να κρυώσει. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το σιρόπι. Περιμένουμε μέχρι το κέικ να απορροφήσει όλο το σιρόπι, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr

 

 

http://www.naturalbuys.gr/

 

https://www.facebook.com/337495956328626/photos/a.346854262059462.76878.337495956328626/405805242831030/?type=1&theater

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *