Τάρτα φράουλας από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτή η τάρτα είναι το καλοσώρισμα της άνοιξης…Με ωραιότατη , μπισκοτένια βάση , με γεύση δροσερή κι ανάλαφρη , με υφή ευχάριστη και χρώμα φωτεινό και χαρούμενο είναι η χαρά της νοικοκυράς να την ετοιμάζει. Όσο για το αποτέλεσμα; σκέτη απόλαυση! Ας τη φτιάξουμε και ας τη γευτούμε , μαζί με όλες τις χαρές που φέρνει η πιο όμορφη εποχή του χρόνου…..

Δείτε την:

tarta fraoulas6

Θα χρειαστούμε: 1 δόση ζύμη για γλυκές τάρτες.

ΥΛΙΚΑ για την κρέμα:

600 ml γάλα

60 γρ. αλεύρι

2 αυγά

150 γρ. ζάχαρη

2 βανίλιες

1 κουταλιά μαργαρίνη

3-4 μεγάλες φράουλες πολτοποιημένες στο μπλέντερ ή ψιλοκομμένες

Χρειαζόμαστε ακόμα :

 

 

1 φάκελο σαντιγύ στιγμής σε σκόνη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

200 ml κρύο γάλα για την παρασκευή της

Φρέσκες φράουλες  και καβουρδισμένα αμύγαλα για το γαρνίρισμα και σως φράουλας (η συνταγή για τη σως φράουλας στο τέλος του άρθρου)

tarta fraoulas2
tarta fraoulas4
tarta fraoulas1

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

-Αφού έχουμε ετοιμάσει τη βάση της τάρτας , ετοιμάζουμε την κρέμα :

Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα, κρατάμε όμως ένα φλιτζάνι και διαλύουμε μέσα το αλεύρι.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες

Προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών και το αλεύρι και ανακατεύουμε…

Ζεσταίνουμε το γάλα που έχουμε βάλει στην κατσαρόλα και σιγά-σιγά προσθέτουμε ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα το μίγμα αλευριού-αυγών σε μέτρια θερμοκρασία.

Όταν δέσει η κρέμα , αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τις φράουλες ανακατεύοντας  για λίγο ακόμα. Μεταφέρουμε την κρέμα  σε ένα μπωλ , τη σκεπάζουμε  με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και περιμένουμε να κρυώσει ώστε να την χρησιμοποιήσουμε.

-Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ σύμφωνα με τις ενδείξες της συσκευασίας…

-Όταν είναι έτοιμα όλα τα υλικά , γεμίζουμε τη βάση της τάρτας  με την κρέμα και γαρνίρουμε  με τη σαντιγύ , τις φρέσκιες φράουλες και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα , αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε  με σως φράουλας…..(τη σως φράουλας καλό είναι να την προσθέσουμε την τελευταία στιγμή στο σερβιρισμένο κομμάτι γιατί αν την προσθέσουμε από την αρχή  θα  “χαλάσει” με τα υγρά της την εμφάνιση του γλυκού) .

Καλή επιτυχία!

 

http://tasteoflife.com.gr/index.php/glyka-psigeioy/9-tarta-fraoulas

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *