Δροσερό γλυκό με ροδάκινο, από την Ανδριάνα και το Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά:
1 πακέτο σαβαγιάρ βουτηγμένα στιγμιαία σε κρύο γάλα όπου έχουμε προσθέσει 2 κ. σ. κονιάκ
1 δόση κρέμας ζαχαροπλαστικής:
1 l γάλα
2 αβγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φακελλάκια κρέμα ΓΙΩΤΗΣ βανίλια ή 10 κ. σ. κόρν φλάουρ όπου έχετε προσθέσει δυο κάψουλες βανίλια
1 κ. σ. βούτυρο

 

Εκτέλεση: 


Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να πάρει βράση, αφού έχουμε αφαιρέσει ένα φλιτζάνι όπου θα λιώσουμε τις κρέμες (κρύο όπως είναι από το ψυγείο)
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ αβγά και ζάχαρη και προσθέτουμε το λιωμένο κορν-φλάουρ.
Προσθέτουμε όλο το μίγμα στο γάλα που βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο. Ανακατεύουμε που και που για να μην πιάσει κρούστα.
1 κομπόστα ροδάκινα


Για το ζελέ:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


3 ποτήρια χυμό ροδάκινο Life
1 ποτήρι σιρόπι από την κομπόστα
1 ½ ποτήρια ζάχαρη
8 κουταλιές σούπας corn-flour

Εκτέλεση:


Αφού διαλύσουμε το κορν-φλάουρ σε ένα ποτήρι χυμό, από τα τρια που έχουμε, βράζουμε το υγρό με τη ζάχαρη και όταν γίνουν σιρόπι ρίχνουμε το χυμό στον οποίο έχουμε διαλύσει το corn-flour.
Σε ένα μακρόστενο πυρέξ ή τάπερ καλύτερα, για να κλείνει, τοποθετούμε κατά σειρές τα σαβαγιάρ. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα που έχει κρυώσει λίγο με προσοχή. Όταν κάνει κρούστα, τοποθετούμε τα ροδάκινα που έχουμε κόψει σε φέτες και από πάνω με κουτάλα σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζελέ που έχει μισο-κρυώσει. Όταν κρυώσει εντελώς το γλυκό, τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί καλά και μετά κόβουμε.

Καλή επιτυχία και απόλαυση!!!

Φωτογραφία του χρήστη Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *