Κέικ σιροπιαστό με ζελέ και δροσερή κρέμα από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το “Τaste of life by Betty !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κέικ , αλλά τι κέικ; Ένα απλό κέικ βανίλιας που το σιροπιάζουμε με ζελέ φράουλας (θα το πειραματιστώ φυσικά και με άλλους συνδυασμούς γεύσεων) και γίνεται ζουμερό , πεντανόστιμο και “γλασερό” . Το στολίζουμε και με μια δροσερή και ελαφριά κρέμα γεμάτη τραγανές εκπλήξεις από γεμιστά μπισκότα και το απογειώνουμε… Τη συνταγή αυτή μου είχε δείξει πριν χρόνια μια φίλη από την Αμερική αλλά τώρα  τελευταία τη συνάντησα αρκετές φορές στο διαδίκτυο και είπα να την επαναφέρω στο προσκήνιο !
Δείτε το:

keik zele1
Υλικά :

Για το κέικ :
250 γρ. μαργαρίνη
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες + λίγες σταγόνες υγρό εκχύλισμα βανίλιας
1 γιαούρτι στραγγιστό 2% (200 γρ.)
4 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
500 γρ. φαρίνα κόκκινη

Θα χρειαστούμε ακόμα :
2 κουτιά ζελέ φράουλα
1 μεγάλο πακέτο μπισκότα γεμιστά με φράουλα
1 κουτί φυτική σαντιγύ (στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε) + 4 κ.σ. άχνη
200 γρ. τυρί κρέμα

keik zele2
keik zele3
keik zele4
keik zele5
keik zele6
keik zele7
keik zele8
keik zele9
keik zele10


Eκτέλεση :
-Ετοιμάζουμε πρώτα το κέικ : Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζοντας να χτυπάμε προσθέτουμε  τις βανίλιες και το γιαούρτι . Στη συνέχεια , χτυπώντας  στην πιο χαμηλή σκάλα προσθέτουμε το μισό  από το αλεύρι και το χυμό πορτοκαλιού . Τελειώνουμε προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε λίγο , μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα , σχετικά πυκνόρρευστο . Το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί 35×25 και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στην τελευταία σχάρα , για 45 λεπτά (κάνουμε τη δοκιμή με το μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί) .  
Το αφήνουμε να κρυώσει.
-Ετοιμάζουμε τότε τα φακελάκια ζελέ όπως αναγράφει η συσκευασία (διαλύουμε το περιεγχόμενο των φακέλων σε 400 ml βραστό νερό και προσθέτουμε άλλο τόσο κρύο νερό ) . Τρυπάμε στη συνέχεια το κρύο πλέον κέικ με ένα σουβλί κοντά-κοντά και το σιροπιάζουμε με τον υγρό ζελέ . Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να απορροφηθεί εντελώς . 
-Τρίβουμε για πολύ λίγο στο μπλέντερ τα γεμιστά μπισκότα ώστε να έχουν και τραγανά κομματάκια και να μη γίνουν τελείως σκόνη . 
-Ετοιμάζουμε τέλος την κρέμα : Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ για 5-6 λεπτά στο μίξερ και όταν αφρατέψει προσθέτουμε την άχνη και τέλος κουταλιά-κουταλιά το τυρί . Όταν γίνει μια αφράτη και δροσερή κρέμα , σταματάμε το χτύπημα , προσθέτουμε τα μισά τρίμματα μπισκότου και τα ενσωματώνουμε με σπάτουλα . Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κέικ και σχηματίζουμε μυτούλες με την ανάποδη ενός κουταλιού . Γαρνίρουμε το γλυκό πασπαλίζοντας την επιφάνεια με τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα . Τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες , καλύτερα για μια νύχτα , για να “τραβήξει” τα υγρά και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια…
Καλή επιτυχία!
Σημείωση :  Δοκιμάστε το με ζελέ και γεμιστά μπισκότα με άρωμα μπανάνας αλλά και με γεμιστά μπισκότα και ζελέ με άρωμα λεμόνι . Στην τελευταία περίπτωση βάζετε στο κέικ και ξύσμα λεμονιού…

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

http://tasteoflife.com.gr/index.php/glyka-psigeioy/1269-keik-siropiasto-me-zele-droseri-krema-tyri-mpiskota-gemista-fraoyla

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *