VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
IONSWEETS.GR

Υλικά
1 ½ φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 ¾ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
4 ροδάκινα, κομμένα 
250 γρ. βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν- πάουντερ Αλλατίνη
1/2 φλιτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα
6 αυγά
Κρέμα σαντιγί 

 


Εκτέλεση 


Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C και τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Τοποθετήστε τα 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρης μέσα σε μια κατσαρόλα με ½ φλιτζάνι νερό. Μαγειρεύετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις το μείγμα, αρχίσει να έρχεται σε βρασμό αφαιρέστε το από τη φωτιά και περιχύστε το πάνω από τα ροδάκινα και μεταφέρετε τα στη βάση της φόρμας του κέικ.
Στο μίξερ, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο, τη βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη (σας έχει περισσέψει 1 φλιτζάνι).
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και το αλάτι. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το ρίχνετε μέσα στο μείγμα του μίξερ. Ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να συνδυαστούν πλήρως όλα τα υλικά.
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα της ζύμης, απλώστε την πάνω από τα ροδάκινα και ψήστε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το γλυκό από το φούρνο καλύψτε το με ένα αλουμινόχαρτο και συνεχίστε να το ψήνετε για άλλα 40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και αφαιρέστε το προσεχτικά από τη φόρμα, αναποδογυρίζοντας το σε μια μεγάλη πιατέλα. Σερβίρετε το με την κρέμα σαντιγί.

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/999212416757853/?type=1&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *