Ταρτάκια με φραουλένια γέμιση, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Λαχταριστά ταρτάκια με ωραία βουτυράτη ζύμη γεμισμένα με φραουλένια γέμιση. Ένα κέρασμα δροσερό και πάντα ευπρόσδεκτο από μικρούς και μεγάλους.
Υλικά για 12 ταρτάκια ατομικά:
Για τη ζύμη
125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
65γρ. ζάχαρη άχνη
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
Για τη γέμιση
50γρ. φράουλες
200mlγάλα πλήρες
2 κρόκοι αβγών
50γρ. ζάχαρη
30γρ. κορν φλάουρ
1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας
1 κουτ. σούπας βούτυρο
100mlκρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Για τη διακόσμηση
250γρ. φράουλες σε φέτες και κυβάκια
λίγη ζάχαρη άχνη ή απλή

 
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζετε τη γέμιση: πλένετε καθαρίζετε από τα κοτσάνια τους και πολτοποιείτε τις φράουλες στο μπλέντερ. Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και στο μεταξύ χτυπάτε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Αραιώνετε με λίγο από το γάλα και ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύετε με σύρμα διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Στο τέλος ανακατεύετε μέσα τον πολτό της φράουλας και το βούτυρο και την αδειάζετε σε μπολ. Την αφήνετε στην άκρη σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη στην επιφάνεια της να κρυώσει εντελώς πριν την ανακατέψετε με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και τη βάλετε στο ψυγείο να περιμένει.
Ετοιμάζετε τα ταρτάκια: Ζυγίζετε τα υλικά της ζύμης και τα τοποθετείτε όλα μαζί στον κάδο του μίξερ. Με τους γάντζους ξεκινάτε να ανακατεύετε και όταν πάρετε ένα μείγμα ψιχουλιαστό σταματάτε το μίξερ και συνεχίζετε να ζυμώνετε για λίγο με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Μόλις ενωθούν τα υλικά, σταματάτε, είναι έτοιμη. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί 10 λεπτά. Να θυμάστε ότι το πολύ ζύμωμα δεν της κάνει καλό γιατί μετά θα σκληρύνει στο ψήσιμο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο σας. Εκεί επάνω ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλ. Με κουπ πάτ διαμ. 10εκ. την κόβετε σε κύκλους και με αυτούς ντύνετε ατομικές φόρμες για τάρτα που έχετε προηγουμένως αλείψει με βούτυρο. Βάζετε τα ταρτάκια να ψήνονται στον προθερμασμένο φούρνο 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Ξεφουρνίζετε τα ταρτάκια και μετά από λίγο τα ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Τότε μόνο τα γεμίζετε με την φραουλένια κρέμα. Διακοσμείτε με φρέσκες φράουλες που πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και σερβίρετε αμέσως!

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.sweetly.gr/2015/03/%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *