Τούρτα καταΐφι με μασκαρπόνε και βύσσινα από τον Κανάκι !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για 1 τούρτα με διάμετρο 25 εκ. ή 8 – 10 μερίδες

1 πακέτο Kαταΐφι ΚΑΝΑΚΙ
600 γρ. μασκαρπόνε
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 σφηνάκια λικέρ αμαρέττο
½ φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού βύσσινο
1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ ψημένα
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για το καταΐφι
1 φλιτζάνι σιρόπι βύσσινο

 

 

 

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτάΧρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτάΓια 8 άτομα

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη και το λικέρ. Χτυπάτε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος και την ενώνετε με το μείγμα μασκαρπόνε. Ετοιμάζετε την τούρτα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Για να φτιάξετε Βάσεις από καταΐφι

Χωρίζετε το καταΐφι σε 3 μέρη. Ανοίγετε κάθε μέρος με τα χέρια σας μέχρι να αφρατέψει.

Σχεδιάζετε 3 κύκλους με διάμετρο 25 εκ. σε μία λαδόκολα και σχηματίζετε 3 κύκλους με το καταΐφι. Περιχύνετε τους 3 δίσκους με το λιωμένο βούτυρο.  Ψήνετε το καταΐφι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε τους δίσκους από καταΐφι  από τον φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν.

Βάζετε ένα δίσκο από καταΐφι σε μία πιατέλα, περιχύνετε με λίγο από το σιρόπι βύσσινο και απλώνετε το 1/3 της κρέμας. Ακουμπάτε στην κρέμα 1 δίσκο από καταΐφι και τον ραντίζετε με λίγο σιρόπι. Απλώνετε άλλο 1/3  της κρέμας και σκεπάζετε με τον τελευταίο δίσκο από καταΐφι. Τον ραντίζετε με σιρόπι, απλώνετε την κρέμα που περίσσεψε, και γαρνίρετε με τα βύσσινα και τα αμύγδαλα φιλέ.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *