Τούρτα καταΐφι με μασκαρπόνε και βύσσινα από τον Κανάκι !
Υλικά για 1 τούρτα με διάμετρο 25 εκ. ή 8 – 10 μερίδες
1 πακέτο Kαταΐφι ΚΑΝΑΚΙ
600 γρ. μασκαρπόνε
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 σφηνάκια λικέρ αμαρέττο
½ φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού βύσσινο
1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ ψημένα
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για το καταΐφι
1 φλιτζάνι σιρόπι βύσσινο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε Βάσεις από καταΐφι
Σχεδιάζετε 3 κύκλους με διάμετρο 25 εκ. σε μία λαδόκολα και σχηματίζετε 3 κύκλους με το καταΐφι. Περιχύνετε τους 3 δίσκους με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνετε το καταΐφι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε τους δίσκους από καταΐφι από τον φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν.
Βάζετε ένα δίσκο από καταΐφι σε μία πιατέλα, περιχύνετε με λίγο από το σιρόπι βύσσινο και απλώνετε το 1/3 της κρέμας. Ακουμπάτε στην κρέμα 1 δίσκο από καταΐφι και τον ραντίζετε με λίγο σιρόπι. Απλώνετε άλλο 1/3 της κρέμας και σκεπάζετε με τον τελευταίο δίσκο από καταΐφι. Τον ραντίζετε με σιρόπι, απλώνετε την κρέμα που περίσσεψε, και γαρνίρετε με τα βύσσινα και τα αμύγδαλα φιλέ.
Αφήστε μια απάντηση