Bolero-Biodiet
Μια τούρτα διαφορετική από τις άλλες…


Μια τούρτα που δεν μοιάζει με τις γνωστές μας τούρτες.
Μια τούρτα που δεν έχει σαν γέμιση τις γνωστές μας γεύσεις όπως βανίλια, σοκολάτα, φράουλα κ.λ.π.
Μια τούρτα που ιδιαίτερη που εμείς αγαπάμε πολύ!
Αφράτο παντεσπάνι βανίλιας χωρισμένο σε 4 στρώματα που ανάμεσά τους φιλοξενούν τυρί μασκαρπόνε, μαρμελάδα φρούτα του δάσους και φρέσκα μούρα!
Μια ανάλαφρη, δροσερή, φρουτένια, τυρένια, ελαφρώς γλυκιά γεύση από παράδεισο!

Υλικά:

Για το παντεσπάνι βανίλια:

  • 2 1/2 κούπας αλεύρι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα ηλιέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • 1 κούπα νερό

Για το γλάσο:

  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 200 γρ. φιλαδέλφια
  • 200 γρ. άχνη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

Γέμιση και διακόσμηση:

  • 2 κούπες μαρμελάδα φρούτα του δάσους
  • 1 1/2 κούπα φρέσκα μούρα

 

 

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά (αλεύρι,μπέικιν πάουντερ,αλάτι)

2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά (γάλα,ηλιέλαιο,αυγά,ζάχαρη,βανίλια)

3. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.

4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 στρόγγυλα ταψάκια 20 εκ. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά σε 2 ίσα μέρη.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να τοποθετούμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και να βγαίνει καθαρή.

5. Βγάζουμε από το φούρνο τα παντεσπάνια και τα αφήνουμε για 10 λεπτά στο πάγκο. Έπειτα τα ξεφορμάρουμε και όταν κρυώσουν τελείως τα κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι στη μέση για να έχουμε 4 παντεσπάνια.

Για το γλάσο

1. Στο κάδο του μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Έπειτα προσθέτουμε το μασκαρπόνε και τη φιλαδέλφεια μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και κρεμώδες γλάσο.

Συναρμολόγηση

1. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε 1 από τα παντεσπάνια. Έπειτα γεμίζουμε μια σακούλα κορνέ με το γλάσο μασκαρπόνε και κάνουμε ένα κύκλο περιμετρικά στις άκρες του παντεσπανιού μόνο (δημιουργούμε δηλαδή έναν κύκλο). Μετά γεμίζουμε με μαρμελάδα φρούτα του δάσους (μέσα στον κύκλο που φτιάξαμε) και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα με κρέμα.
2. Τοποθετούμε ένα παντεσπάνι από πάνω και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία όπως το 1ο μέχρι να τελειώσουν τα παντεσπάνια.
3. Καλύπτουμε περιμετρικά με την κρέμα που μας έχει μείνει. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα μούρα. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα και έπειτα σερβίρουμε.
Είναι έτοιμη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

http://www.foodstates.gr/2017/10/blog-post.html

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *