VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Για τη βάση χρησιμοποίησα βρώμη -είναι γεγονός ότι τη συμπαθούμε πολύ σε αυτό το σπίτι- ανακατεμένη με βούτυρο, ζάχαρη καστανή και γάλα. Αν δεν πολυσυμπαθείτε τη βρώμη, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κλασική και αγαπημένη μπισκοτοβάση.

Δροσερή τούρτα ροδάκινο

Υλικά για 8 μερίδες
200 γραμμ. νιφάδες βρώμης
160 γραμμ. βούτυρο (χρησιμοποίησα benecol)
80 γραμμ. ζάχαρη καστανή
70 γραμμ. γάλα (χρησιμοποίησα με 1,5% λιπαρά)
1 ζαχαρούχο γάλα
400 γραμμ. γιαούρτι με γεύση ροδάκινο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
3 φύλλα ζελατίνης
μαρμελάδα ροδάκινο για το γαρνίρισμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση, δηλαδή τη βρώμη, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα. Στρώνουμε το μίγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα-δαχτυλίδι, με διάμετρο 20 εκ. και ψήνουμε τη βάση για 15′.
Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει εντελώς και ετοιμάζουμε στο μεταξύ την κρέμα. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι μέχρι να πήξουν λίγο. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα.

Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και στη συνέχεια τη διαλύουμε σε 1 ποτηράκι του καφέ ζεστό νερό. Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στην κρέμα και ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθεί στο μίγμα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και γαρνίρουμε την τούρτα μας με λίγη μαρμελάδα ροδάκινο, την οποία έχουμε προηγουμένως αραιώσει με λίγο νερό.

http://theonewithallthetastes.com/2011/10/blog-post_07.html

 

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.