Το πιο εύκολο banoffee, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Λίγοι είναι αυτοί που θα μπορούσαν να αντισταθούν σε αυτό το γλυκό. Λίγοι έως κανένας.

Το πασίγνωστο, πλέον, αυτό γλυκό έχει καταγωγή από την Αγγλία (και όχι από την Αμερική όπως οι περισσότεροι πιστεύουν).

Οι δημιουργοί του ήταν ο Nigel Mackenzie and Ian Dowding, ιδιοκτήτης και σεφ αντίστοιχα του Τhe Hungry Monk Restaurant στο Jevingtonστο δυτικό Sussex της Αγγλίας.

Ισχυρίζονται ότι δημιούργησαν το γλυκό το 1971 τροποποιώντας μια αμερικάνικη συνταγή για το “Blum’s Coffee Toffee Pie”, μια πίτα που αποτελούνταν από μαλακή καραμέλα φτιαγμένη από βρασμένο ζαχαρούχο γάλα. Μετά από πολλές δοκιμές, όπως η προσθήκη μήλου ή πορτοκαλιού, ο Μακένζυ πρότεινε την μπανάνα και αυτή ήταν η στιγμή που γεννήθηκε το Μπανόφι!

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο «The Deeper Secrets of the Hungry Monk» iτο 1974, και ξαναδημοσιεύτηκε το 1997 στο βιβλίο «In Heaven with The Hungry Monk». Φήμες, επίσης, ισχυρίζονται πως ήταν το αγαπημένο γλυκό της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Εμείς σερβίραμε το λαχταριστό αυτό γλυκό στο ποτήρι και το κάναμε τόσο εύκολο  και γρήγορο που πραγματικά θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό για πολλούς λόγους!

Υλικά:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ή digestive (τα 3/4 θρυμματισμένα στο μούλτι, τα άλλα τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια και τα κρατάμε για την διακόσμηση)
  • 5 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα σε καραμέλα (υπάρχει έτοιμο σε σούπερ μάρκετ αλλιώς μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας βράζοντάς το για 3 ώρες σε μπόλικο νερό)
  • 2 κρέμες γάλακτος (400 ml)
  • 4-6 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλετε την σαντιγί)
  • 4-5 μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες
  • σιρόπι καραμέλας για παγωτό

 

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο.
  2. Βάζουμε 2 κ.σ. στα ποτηράκια που θα σερβίρουμε το γλυκό.
  3. Από πάνω ρίχνουμε λίγο από το σιρόπι καραμέλας (όχι να καλύψει όλο το μπισκότο)
  4. Από πάνω βάζουμε 2 κ.σ. γεμάτες καραμέλα.
  5. Από πάνω γεμίζουμε όλη την επιφάνεια με ροδέλες μπανάνας.
  6. Χτυπάμε στο μίξερ τις κρέμες γάλακτος με την ζάχαρη για φτιάχνουμε την σαντιγί.
  7. Βάζουμε την σαντιγί με σακούλα κορνέ με μύτη της αρεσκείας μας. Γαρνίρουμε όλοι την επιφάνεια του γλυκού με σαντιγί.
  8. Από πάνω γαρνίρουμε με τα χοντροκομμένα μπισκότα που κρατήσαμε για την διακόσμηση, με το σιρόπι καραμέλας και τις μπανάνες (τις μπανάνες τις βάζουμε λίγο πριν σερβίρουμε το γλυκό γιατί αν μείνουν πολλή ώρα θα μαυρίσουν. Εναλλακτικά μπορείτε να τις περάσετε από λίγο χυμό λεμονιού για να διατηρηθούν περισσότερο)



Καλή επιτυχία!

http://www.foodstates.gr/2017/12/banoffee.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+FoodStates+%28Food+States%29

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *