Τούρτα με σαντιγί και φράουλες, από την Luise και το Radicio.com!

Μία απλή, αλλά πολύ νόστιμη τούρτα, με αφράτο παντεσπάνι, ελαφριά σαντιγί και λαχταριστές φράουλες! Από το radicio.com.
5.0 αστέρια από 6 άτομα

Προετοιμασία: 50 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 27 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 17 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα
Συνταγή για: 10 – 12 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: θερμίδες | Λιπαρά: γρ.

 

 

Υλικά συνταγής για το παντεσπάνι:
Αλεύρι: 240 γρ. (για όλες τις χρήσεις)
Κορν φλάουρ: 20 γρ.
Μπαίκιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού
Αλάτι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ηλιέλαιο: 120 ml
Ζάχαρη: 275 γρ. (από αυτά κρατάτε ξεχωριστά 2 κουταλιές σούπας)
Βανίλια: 2 κουταλάκια εκχύλισμα ή 4 κάψουλες βανιλίνη
Αυγά: 6 μεγάλα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια και επιπλέον 2 ασπράδια (δλδ 6 κρόκοι και 8 ασπράδια)
Γάλα: 120 ml
Κρεμόριο: 3/4 κουταλάκι τσαγιού
Υλικά συνταγής για τη γέμιση:
Κρέμα γάλακτος: 600 γρ. (όχι λιγότερο από 30% λιπαρά)
Ζάχαρη: 3 κουταλιές σούπας
Βανίλια: 1 κουταλάκι εκχύλισμα ή 2 βανιλίνες
Φρέσκιες φράουλες: 600 γρ. περίπου

 

 

Οδηγίες:


Για το παντεσπάνι:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε τον πάτο από 2 ταψάκια των 22 εκ. Στρώνετε τον πάτο με λαδόχαρτο ψησίματος (όχι τα τοιχώματα, το παντεσπάνι πρέπει να κολλήσει στα τοιχώματα για να διατηρήσει το σχήμα του όταν κρυώσει)
2. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη μπαίκιν και το αλάτι. Το κρατάτε κατά μέρος.
3. Βάζετε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη (αφού κρατήσετε χωριστά τις 2 κουταλιές) και το ηλιέλαιο και τα χτυπάτε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό περίπου. Αυξάνετε την ταχύτητα στο δυνατό και προσθέτετε την βανίλια και 1 – 1 τους κρόκους. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να γίνει πιο ανοιχτό το χρώμα του, 3 περίπου λεπτά.
4. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ στο αργό και προσθέτετε το 1/3 από το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτετε το μισό γάλα, το άλλο 1/3 από το αλεύρι, το υπόλοιπο γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Μόλις βάλετε και το τελευταίο αλεύρι, ανεβάζετε την ταχύτητα στο μέτριο και χτυπάτε για μερικά δευτερόλεπτα (15 – 20 το πολύ). Σταματάτε το χτύπημα. Αδειάζετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και πλένετε και στεγνώνετε πολύ καλά το μπολ του μίξερ.
5. Βάζετε στο μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάτε ελαφρά με το χτυπητήρι της μαρέγκας. Μόλις αφρίσουν προσθέτετε τις 2 κουταλιές ζάχαρη που κρατήσατε και το κρεμόριο. Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
6. Προσθέτετε την μαρέγκα στο μπολ με την ζύμη και ανακατεύετε με προσοχή, μέχρι να αναμειχθεί η μαρέγκα στη ζύμη.
7. Μοιράζετε την ζύμη στα δύο ταψάκια που ετοιμάσατε και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 27 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Όταν είναι κρύα, περνάτε ένα μαχαίρι ολόγυρα στα ταψάκια για να ξεκολλήσει η ζύμη από το τοίχωμα και στη συνέχεια αναποδογυρίζετε τα ταψάκια. Ξεκολλάτε το λαδόχαρτο από τη βάση και κόβετε κάθε παντεσπάνι οριζόντια στη μέση.


Για τη σαντιγί:
1. Βάζετε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος (πρέπει να είναι πολύ κρύα από το ψυγείο) και την χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. Όταν έχει μισοπήξει, προσθέτετε την ζάχαρη και την βανίλια και ανεβάζετε την ταχύτητα στο δυνατό. Χτυπάτε μέχρι να γίνει σαντιγί.
Για τη συναρμολόγιση:
1. Πλένετε και στεγνώνετε τις φράουλες. Κρατάτε μερικές ολόκληρες και τις υπόλοιπες τις κόβετε φετούλες.
2. Βάζετε σε πιατέλα τον ένα δίσκο παντεσπάνι. Από πάνω απλώνετε το 1/4 της σαντιγί και το 1/3 από τις κομμένες φράουλες. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να βάλετε και τους 4 δίσκους παντεσπάνι. Από πάνω βάζετε το τελευταίο 1/4 της σαντιγί και τις ολόκληρες φράουλες.
Η τούρτα είναι καλύτερο να καταναλωθεί φρέσκια, αλλά αντέχει στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη μέχρι 2 ημέρες.

 

 

 

Μαγειρεύτηκε στις 8 Μαΐου 2016 από την Luise

http://www.radicio.com/%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%AF-%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%82/

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *