Τούρτα παγωτό Πάβλοβα από την υπέροχη Ντίνα Νικολάου !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα διάσημο γλυκό γίνεται παγωτό, και το αποτέλεσμα ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Οι ζουμερές φράουλες και οι τραγανοί μπεζέδες πρωταγωνιστούν και φέρνουν καλοκαιρινό αέρα.

 

Χρόνος Προετοιμασίας:

30′
Χρόνος Εκτέλεσης:

Αναμονή 4-5ώρες στην κατάψυξη
Υλικά
  • Για 1 τούρτα διαμέτρου 22 – 24 εκ.:
  • 500 γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες από το κοτσανάκι τους, πλυμένες και στεγνωμένες
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 6 ασπράδια από βιολογικά αυγά (κρατήστε τους κρόκους σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο στο ψυγείο, για να φτιάξετε άλλο γλύκισμα)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml νερό
  • 400 γρ. έτοιμοι μπεζέδες, θρυμματισμένοι σε μικρά ή μέτρια κομμάτια (οι μπεζέδες είναι μικρές ροζέτες από μαρέγκα –θα τους βρείτε σε όλα τα ζαχαροπλαστεία, αλλά καλό είναι να τους παραγγείλετε από πριν)
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Κόβω 300 γρ. από τις φράουλες σε μικρά κομματάκια. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να φτιάξω σφικτή σαντιγί. Σε ένα άλλο, καθαρό και στεγνό μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.

Ζεσταίνω τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι και φτιάχνουμε ένα σιρόπι. Προσθέτω το σιρόπι στην μαρέγκα, με προσοχή, ανακατεύοντας απαλά και χτυπάω λίγο ακόμη με το μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά .

Προσθέτω στη μαρέγκα  τη σαντιγί και τους θρυμματισμένους μπεζέδες και ανακατεύω με μια σπάτουλα, με ανάλαφρες κινήσεις, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Τοποθετώ ένα τσέρκι (ή ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενα τοιχώματα) και διάμετρο 22 – 24 εκ. σε μια μεγάλη πιατέλα, στην οποία έχω στρώσει λαδόκολλα. Αδειάζω στο τσέρκι (ή στο ταψάκι) στο μείγμα που ετοίμασα και τοποθετώ στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.

Λίγο πριν το σερβίρισμα, πολτοποιώ στο μπλέντερ τις υπόλοιπες φράουλες με τη ζάχαρη άχνη και φτιάχνω έτσι μια απλή σάλτσα φράουλας.

 

Βγάζω την Πάβλοβα από την κατάψυξη, την κόβω σε κομμάτια και περιχύνω κάθε κομμάτι με λίγη από τη σάλτσα φράουλας.

 

 

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/698#r=edit-tid-5-80/page=4

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *