Τραγανά σάντουιτς αμυγδάλου, από την Μαριλού Μαντά και το “Thinkdrops”!

Υλικά

Για τις μαρέγκες

50 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
4 ασπράδια αυγών μεγάλου μεγέθους (140 γρ.)
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση

200 γρ. γιαούρτι άπαχο αγελαδινό
4 αχλάδια κομμένα σε φέτες

Για το πασπάλισμα

60 γρ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C στον αέρα. Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 παραλληλόγραμμα ταψιά διαστάσεων 25 x 35 εκ. και αφήστε τα στην άκρη.

Φτιάξτε τις μαρέγκες. Βάλτε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και χτυπήστε τα με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέστε την κρυσταλλική και την άχνη ζάχαρη σε δόσεις και συνεχίστε το χτύπημα για ακόμα 10΄περίπου μέχρι να σφίξει η μαρέγκα. Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέστε τα αμύγδαλα. Ενσωματώστε τα ανακατεύοντας απαλά και με κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Ψήστε τις μαρέγκες. Με ένα κουτάλι της σούπας πάρτε κουταλιές από το μείγμα και απλώστε τη μαρέγκα σε 12 κύκλους διαμέτρου περίπου 8 εκ. στα ταψιά με το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάλτε τα ταψιά στις 2 τελευταίες σχάρες του φούρνου και ψήστε τις μαρέγκες για 10΄ στους 150°C στον αέρα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 130°C. Αλλάξτε θέσεις στα ταψιά (βάλτε το επάνω κάτω) και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 10΄. Σβήστε το φούρνο και αφήστε τα ταψιά μέσα με την πόρτα μισάνοιχτη, ώσπου να κρυώσουν τελείως οι μαρέγκες για περίπου 30΄-40΄.

Μοντάρετε τις μαρέγκες. Όταν έχουν κρυώσει οι μαρέγκες τοποθετήστε τις 6 από αυτές σε πιάτα. Βάλτε επάνω μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι και μοιράστε μερικές φέτες αχλαδιού. Τοποθετήστε επάνω μια άλλη μαρέγκα και κλείστε δημιουργώντας ένα σάντουιτς. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.

http://www.thinkdrops.gr/2015/07/16/tragana-santouits-amygdalou/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *