Creta Carob

Ως συνήθως  η συνταγή μου είναι ευέλικτη – μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε φρούτο, πορτοκάλι, μανταρίνι, φράουλες, cranberries, blueberries, καθώς και την αγαπημένη σας συνταγή για cake.

Upside down mandarin cake

Η λογική είναι απλή, φέρνουμε τα πάνω, κάτω. Κυριολεκτικά. Στον πάτο της φόρμας βάζουμε τα φρούτα, από πάνω την ζύμη, και ξεφορμάρουμε γυρνώντας ανάποδα. Ενθουσιάστηκα με το concept γιατί, βάζοντας στον πάτο τα φρούτα, στο ψήσιμο σχεδόν καραμελώνουν, οπότε μέχρι και πορτοκάλια η μανταρίνια μαλακώνουν τόσο που τρώγονται με την φλούδα.

Υλικά για το cake:

6 αυγά

160 γρ ζάχαρη άχνη

160 γρ αλέυρι

λίγες σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού

ξύσμα από το φρούτο που θα χρησιμοποιήσετε

Διαδικασία

  1. Χωρίζουμε κρόκους και ασπράδια.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και προσθέτουμε την ζάχαρη στα μισά της διαδικασίας, όσο η μαρέγκα δεν είναι πολύ σφιχτή ακόμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντας το. Ανακατεύουμε με την σπάτουλα.
  4. Προσθέτουμε και τους κρόκους.
  5. Απλώνουμε τα φρούτα της επιλογής μας στον πάτο της φόρμας, και από πάνω απλώνουμε το μίγμα του cake
  6. Ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά στους 180 παρακολουθώντας να μην καεί η επιφάνεια.

Screen Shot 2016-02-25 at 15.21.46

Screen Shot 2016-02-25 at 15.20.01

Tips:

Η φλούδα στα μανταρίνια δεν με ενόχλησε καθόλου. Το αντίθετο βασικά. Αλλά έχω περίεργα γούστα και μου αρέσει πολύ η οξύτητα. Μπορείτε όμως να λεπτύνετε την φλούδα, χρησιμοποιώντας την για ξύσμα στο μίγμα του κέικ.

Στο σερβίρισμα πρόσθεσα μέλι. Ανάλογα με το πόσο όξινο είναι το φρούτο που θα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να προσθέσετε λιγότερο ή περισσότερο μέλι.

https://pantespani.wordpress.com/2016/02/25/upside-down-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B9/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *