Upside down pineapple cake ή το κέικ της Χαράς από την Αλίκη Μάρα “καθημερινή γευσηλάτρη” και το Yumm.gr !
Άλλη μια πολύ εύκολη αμερικάνικη συνταγή που μου την έδωσε η αδελφική μου φίλη Joy, εξού και το παιχνίδι της ονομασίας «το κέικ της χαράς».
- κανονικό ταψί φούρνου
- 1 μεγάλη κονσέρβα ανανά
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού μαύρη ζάχαρη
- 2 ½ φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλυτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακωμένο)
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 κουταλάκια του γλυκού baking powder Αλλατίνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1φλυτζάνι τσαγιού σιρόπι από τον ανανά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξυσμένο λεμόνι
- 2 αυγά
Λιώστε σε μία μικρή κατσαρόλα ή στο microwave τις 4 κουταλιές βούτυρο, αδειάστε το στο ταψί, αδειάστε και τη μαύρη ζάχαρη, απλώστε τα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, όπως μπορείτε, και τοποθετήστε τις φέτες ανανά από πάνω (θα μείνουν κενά, μην σας απασχολήσουν).Αναμίξτε ξεχωριστά τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ξεχωριστά τα στέρεα. Στη συνέχεια ανακατέψτε τα και χτυπήστε τα στο μίξερ όλα μαζί για 2 λεπτά. Ρίξτε πάνω από τον ανανά το μίγμα και ψήστε το κέϊκ στους 170oC σε προθερμασμένο φούρνο για 45- 50 λεπτά, (κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα).Αφού το βγάλετε από το φούρνο αφήστε το για 10 λεπτά προτού το αναποδογυρίσετε.
- Tip: Ταιριάζει τέλεια με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι!
Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm web tv εδώ
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Αλίκη Μάρα
- Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
http://www.yumm.gr/syntages/upside-down-pineapple-cake-i-keik-tis-haras
Αφήστε μια απάντηση