Υλικά

1 κιλό καρότα
500γρ ζάχαρη ( κρυσταλλική )
Βανίλια ( όσο θέλει ο καθένας, ανάλογα τις γεύσεις του.. εγώ βάζω μία )
Πορτοκάλι ή λεμόνι ( για ξύσμα – πάλι όσο θέλει ο καθένας.. Εγώ βάζω λεμόνι, δίνει υπέροχη γεύση )
2 φακελάκια ινδική καρύδα



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη στο μεσσαίο. Όπως είναι χωρίς να προσθέσουμε άλλα υγρά, το βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καθώς αρχίζει να βράζει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε να πάρει μία δύο βράσεις…Κι αφού το κατεβάσουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το ένα φακελάκι καρύδας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. ( μην φοβηθείτε με τα υγρά που θα βγάλει το καρότο, θα τα απορροφήσει .. όχι όλα γιατί δεν θα πλάθεται )

Αφού κρυώσει, πλάθουμε στο μέγεθος που θέλουμε και πασπαλίζουμε με την καρύδα ..

12576182_730330263770364_1548003386_n

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *