Χριστουγεννιάτικο κέϊκ, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Χρόνος: 30 λ + ψήσιμο + αναμονή

συνταγή icon Δυσκολία: Μέτρια

 

Μια συνταγή για ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο κέϊκ. Εύκολο στη παρασκευή του αλλά απαιτεί αρκετό χρόνο για ψήσιμο και αναμονή για να κρυώσει. Το αποτέλεσμα όμως αυτής της συνταγής θα σας αποζημειώσει όλους.

Υλικά συνταγής

 

  • 800 γρ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα 
  • 410 γρ. μαρμελάδα με κομματάκια φρούτων + 2 κ.σ. μαρμελάδα
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού [125 ml] χυμό πορτοκάλι
  • 1/3 φλ. τσαγιού [80 ml] κονιάκ
  • 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη + 2 κ.σ. για άλειμμα του ταψιού
  • 1 φλ. τσαγιού [200 γρ] καστανή ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού [300 γρ.] αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού [150 γρ.] αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 1/2 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά [κανέλα,γαρύφαλο, κύμινο]
  • 4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλ. τσαγιού [160 γρ.] φιλέ αμυγδαλόψιχας

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 22 εκ. Βάλτε και στρώστε καλά μια λαδόκολα η οποία να προεξέχει 5 εκ.από το χείλος του ταψιού.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε, τα αποξηραμένα φρούτα, τη μαρμελάδα, το ξύσμα & το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύετε και τα σιγοβράζετε για 10′ μέχρι να μαλακώσουν τα αποξηραμένα φρούτα. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε για 30′ να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν προσθέτετε και το κονιάκ και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέτετε στο μείγμα φρούτων, τη λιωμένη μαργαρίνη & τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε ανακατεύοντας τα ανάμεικτα μπαχαρικά και το αλεύρι. Τέλος προσθέτετε και τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πλήρως και ρίχνετε το μείγμα στο ταψί.
  4. Με μια μαρίζ ή σπάτουλα λειαίνετε την επιφάνεια του κέϊκ και πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου. Το σιγοψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 3 ώρες και 15 λεπτά μέχρι ένα ξυλάκι από σουβλάκι να βγαίνει στεγνό από το κέντρο του κέϊκ. Βγάζετε το κέϊκ από το φούρνο το αλείφετε με τις 2 κ.σ. μαρμελάδα, το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και το σκεπάζετε και με μια πετσέτα. Αφήστε το όσες περισσότερες ώρες μπορείτε, ιδανικά και καθ” όλη τη διάρκεια της νύχτας για να κρυώσει εντελώς. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα.

 

Καλά Χριστούγεννα !!

291617-POINSETTASdivider

Πηγή

https://www.sintayes.gr/syntages/christougenniatiko-keik/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *