Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  3. Την απλώνουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
  4. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (200 ml) σε σαντιγί, ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα και την άχνη.
  5. Προσθέτουμε την σοκολάτα και δουλεύουμε με απαλές κινήσεις.
  6. Βάζουμε το ένα κρύο παντεσπάνι ως βάση.
  7. Προαιρετικά σιροπιάζουμε την μία βάση με σιρόπι (200 ml νερό, 200 γρ ζάχαρη. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.)
  8. Απλώνουμε την κρέμα και τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι.
  9. Προαιρετικά σιροπιάζουμε.
  10. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (200 ml) σε σαντιγί μαζί με τις βανίλιες και καλύπτουμε.
  11. Διακοσμούμε με ροζέτες και νιφάδες σοκολάτας.