Love cake, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  10Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ   1Ω 10Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   1/5

 

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

400 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

240 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 αυγά, medium

240 ml νερό

120 ml ξινόγαλο

100 ml ηλιέλαιο

3 κ.σ. κακάο + extra για το πασπάλισμα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Για την επικάλυψη:

200 γρ. τυρί κρέμα

140 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

60 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης

 

Για το σερβίρισμα:

Φράουλες, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες   715    36%
Λίπος     37.2g     53%
Kορεσμένα    16.6g     83%
Πρωτεΐνες    7.4g     15%
Yδατάνθ.    93.6g    36%
Σάκχαρα    68.7g    76%
Αλάτι   0.32g     5.33%
Ινες     1.5g      6%

by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

1Εκτέλεση για το κέικ: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.

2Έπειτα, σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το ξινόγαλο, το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.

3Στη συνέχεια, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.

4Κατόπιν, χτυπώντας παράλληλα, ρίχνουμε στον κάδο τα αυγά ένα-ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το δεύτερο.

5Αμέσως μετά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

6Ύστερα, ρίχνουμε το μείγμα με το ξινόγαλο και το μείγμα με το αλεύρι εναλλάξ και σε δόσεις τελειώνοντας με το αλεύρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.

7Μόλις είναι έτοιμο, αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα σε σχήμα καρδιάς χωρητικότητας 1.200 ml και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 50-60 λεπτά.

8Αφού ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

9Εκτέλεση για την επικάλυψη: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.

10Κατόπιν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να σφίξει το μείγμα ελαφρώς. Τέλος, αδειάζουμε την επικάλυψη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη και αφήνουμε στην άκρη.

11Σύνθεση: Στολίζουμε το κέικ με την παραπάνω επικάλυψη δημιουργώντας σχέδια της αρεσκείας μας, τοποθετούμε τις φράουλες, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει καλά το κέικ πριν βάλουμε την επικάλυψη.

 

 

 

 https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/love-cake

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *