Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Καταρχήν είναι ντελικάτα, χαριτωμένα και girly.

Έχουν ήπια βουτυράτη γεύση με δροσερές πορτοκαλένιες νότες.
Σημείωση: εάν για οποιονδήποτε λόγο θέλετε να αποφύγετε το βούτυρο, θα πρότεινα να μην προσπαθήσετε να τροποποιήσετε τα συγκεκριμένα μπισκότα. Ο συνδυασμός του πλούσιου σε γεύση βουτύρου με το αρωματικό πορτοκάλι και τη λαχταριστή σοκολάτα είναι που τα κάνει απίστευτα γευστικά και εθιστικά.
Α ναι, μην έχετε καμία αμφιβολία και μην επιτρέψετε στο χαμηλών τόνων παρουσιαστικό τους να σας οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Αυτά τα μπισκότα είναι πέρα για πέρα εθιστικά.

μπισκότα με πορτοκάλι και σοκολάτα

Η υφή τους είναι μαλακή, με ελαφρώς τραγανή περίμετρο. Ένα ανεπαίσθητο κρακ! στην αρχή δηλαδή και κατόπιν μπαμ! λι-ώ-νουν στο στόμα. Εθιστικά.

Έχουν μερικώς σοκολατένια επικάλυψη. Θεωρώ ότι είναι ισορροπημένη και ικανοποιητική. Η ποσότητα της σοκολάτας είναι αρκετή για να μας χαρίσει ευχάριστες ανατριχίλες, χωρίς ωστόσο να υπερκαλύπτει τις υπόλοιπες γεύσεις.
Ο ρόλος της σοκολάτας δηλαδή είναι απαραίτητος αλλά δευτερεύων. Συμπληρώνει, τονίζει και αναδεικνύει τα υλικά-πρωταγωνιστές. Και βεβαίως χαρίζει ακόμα μία ενδιαφέρουσα υφή στο μπισκότο.

Τα υλικά είναι λίγα και βασικά. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να τα προμηθευτούμε στην καλύτερη δυνατή ποιότητα που μπορούμε να βρούμε.

μπισκότα με πορτοκάλι και σοκολάτα

Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα πετυχημένο αν προσέξουμε τα παρακάτω 2 σημεία:

  • Η ζύμη χρειάζεται να παγώσει καλά, για τουλάχιστον 4-5 ώρες. Εάν μπορούμε, την ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ και αν θέλουμε τη διατηρούμε στο ψυγείο για 3 ημέρες.
  • Εάν δυσκολευόμαστε να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Είναι αφράτη, εύπλαστη και εύκολα διαχειρίσιμη.

Βεβαίως και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μισή ποσότητα υλικών και να φτιάξουμε έτσι 25 μπισκότα. Αλλά αν θέλετε τη γνώμη μου, μην το κάνετε! Είπαμε, αυτά τα μπισκότα με πορτοκάλι και σοκολάτα είναι εθιστικά!

μπισκότα με πορτοκάλι και σοκολάτα

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Αρωματικά μπισκότα με πορτοκάλι που λιώνουν στο στόμα! Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση τα επικαλύπτουμε με σοκολάτα.
Προετοιμασία: 35 minutes
Μαγείρεμα: 18 minutes
Αναμονή: 5 hours
Συνολικός χρόνος: 53 minutes
Μερίδες:

Υλικά:

  • 340 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 260 γραμμ. ζάχαρη καστανή
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι ξύσμα
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 540 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για το πασπάλισμα της ζύμης
  • 4 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 250 γραμμ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:

  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα κρεμώδες μίγμα.
  • Ενσωματώνουμε τα αυγά ένα-ένα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και σιγά-σιγά αυξάνουμε πάλι την ταχύτητα της συσκευής. Η ζύμη μας θα είναι αφράτη και αρκετά κολλώδης.
  • Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας μας, τοποθετούμε τη ζύμη, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και την πλάθουμε σε μια μεγάλη μπάλα.
  • Καλύπτουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες (ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ).
  • Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας, αφαιρούμε τη διαφανή μεμβράνη από τη ζύμη, την ακουμπάμε πάνω στη λαδόκολλα, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με πάχος περίπου 0.6-0.8 εκατοστά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
  • Χρησιμοποιώντας κουπάτ, κόβουμε τη ζύμη σε σχέδια της αρεσκείας μας.
  • Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο ταψί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (δηλαδή πλάθουμε την εναπομείνουσα ζύμη σε μπάλα, την τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα, την πασπαλίζουμε -αν χρειάζεται- με λίγο αλεύρι, την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και την κόβουμε με κουπάτ) μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα στη θέση που βρίσκεται κάτω από τη μεσαία θέση του φούρνου για 16-18’ (για μικρότερου πάχους μπισκότα ο χρόνος αυτός χρειάζεται να μειωθεί).
  • Βγάζουμε τα μπισκότα μόλις δούμε ότι έχουν σταθεροποιηθεί και έχει ροδίσει ελαφρά η περιφέρεια τους. Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων (ή μπεν μαρί) και απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας.
  • Βουτάμε μέχρι τη μέση περίπου τα μπισκότα στη λιωμένη κουβερτούρα. Τα κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα προκειμένου να φύγει το πλεόνασμα σοκολάτας και τα ακουμπάμε στη λαδόκολλα.
  • Περιμένουμε μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη και απολαμβάνουμε.

Σημειώσεις:

Η αρχική ιδέα εδώ.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *