Τούρτα σοκολάτας με γλάσο λευκής σοκολάτας, από τον Πέτρο Συρίγο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Νόστιμο, σοκολατένιο γλύκισμα που θα σας ξετρελάνει!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη βάση:

  • 60 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ Patisserie

  • 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού

  • 100 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας

Για τη μους:

  •  200 ml γάλα

  • 400 γρ. κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ Patisserie

  • 600 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το γλάσο:

  • 20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

  • 120 ml παγωμένο νερό

  • 300 γρ. ζάχαρη

  • 200 ml ζαχαρούχο γάλα

  • 150 ml νερό

  • 350 γρ. κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ Patisserie

  • 1 κ.σ. χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση:

  1. Σε ένα μπολ σπάμε σε κομματάκια την κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ Patisserie και θρυμματίζουμε τα μπισκότα.

  2. Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

  3. Στρώνουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι.

Για τη μους:

  1. Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μία βράση και το αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.

  2. Προσθέτουμε την κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ Patisserie και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.

  4. Προσθέτουμε με μια σπάτουλα τη λιωμένη σοκολάτα στη σαντιγί, σταδιακά καθώς ανακατεύουμε για να μην πέσει ο όγκος της.

  5. Απλώνουμε τη μους πάνω στη βάση που ετοιμάσαμε και βάζουμε το τσέρκι στην κατάψυξη.

 Για το γλάσο:

  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το παγωμένο νερό με τη ζελατίνη.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ζαχαρούχο γάλα να βράσουν, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  3. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε το μίγμα με τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.

  4. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ Patisserie.

  5. Προσθέτουμε στο μπολ το μίγμα με τη ζελατίνη και το ζαχαρούχο γάλα.

  6. Αφήνουμε για 2 λεπτά και έπειτα χτυπάμε με ραβδομπλέντερ να αφρατέψει καλά.

  7. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.

  8. Βγάζουμε απ’ την κατάψυξη το τσέρκι, το ζεσταίνουμε ελαφρώς γύρω γύρω για να ξεκολλήσει η βάση και απλώνουμε από πάνω το γλάσο.

https://petros-syrigos.com/tourta-sokolatas-me-glaso-lefkis-sokolatas/?fb

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *