Τιραμισού από το “Zucker my art” !!
https://www.facebook.com/
Για περίπου 6 μερίδες θα χρειαστείτε:
Υλικά
200 ml κρέμα γάλακτος
2 δόσεις βανίλια σκόνη
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μασκαρπόνε
250 ml κρύος εσπρέσο
125 ml λικέρ καφέ
200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
Σκόνη κακάο για πασπάλισμα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Παρασκευή
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια στο μίξερ μέχρι να έχουμε μια σφικτή σαντιγύ. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη έως ότου ομογενοποιηθούν ικανοποιητικά. Προσθέτουμε την χτυπημένη σαντιγύ και ανακατεύουμε με μια τρυπήτη κουτάλα με απαλές και κυκλικές κινήσεις.
Στρώνουμε σε φόρμα ή ταψάκι τα μισά σαβαγιάρ. Αναμιγνύουμε τον καφέ εσπρέσσο με το λικέρ καφέ και με το μισό ραντίζουμε τα σαβαγιάρ. Απλώνουμε από πάνω το μισό μείγμα τυριού και από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, πιέζοντάς τα ελαφρά. Ραντίζουμε με τον υπόλοιπο καφέ και τέλος στρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα φροντίζοντας να είναι επίπεδη για να επιτύχουμε και μια καλύτερη εικόνα.
Βάζουμε για 3 – 4 ώρες στο ψυγείο.
Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο σε σκόνη.
Στολίστε με λίγη από την αγαπημένη σας σοκολάτα, τριμμένη ή κάποιο μπισκότο!
Καλή σας απόλαυση!
Αφήστε μια απάντηση