Creta Carob
Χρόνος προετοιμασίας
20′

Χρόνος ψησίματος
12′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

  • 150 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 κουβερτούρα  NESTLÉ DESSERΤ 65% 200 γρ.
  • 2 κ.σ. NESCAFÉ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml νερό
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 10 γρ. κακάο σε σκόνη
Για τα σαβαγιάρ:
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 150 ml νερό
  • 2 κ.σ. καφέ
  • 1 κ.σ. ρούμι
  1. Bάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν.
  2. Σε μία μικρή κατσαρόλα βράστε την κρέμα γάλακτος και ρίξτε τη πάνω από την κουβερτούρα που έχετε σπάσει σε κομμάτια.
  3. Σκεπάστε και αφήστε για 5 λεπτά. Ανακατέψτε με μια μαρίζ.
  4. Κατά τη διάρκεια της αναμονής ζεστάνετε ελαφρά 100 ml νερό σε μία κατσαρόλα μαζί με τον καφέ, τη ζάχαρη και τις ζελατίνες.
  5. Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθούν οι ζελατίνες.
  6. Εκτός φωτιάς προσθέστε 150 γρ. μασκαρπόνε και ανακατέψτε.
  7. Για τα σαβαγιάρ: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε νερό να ζεσταθεί και να διαλυθεί ο καφές και τέλος προσθέστε το ρούμι και αφήνετε να κρυώσει. Στο υγρό αυτό βουτάτε τα σαβαγιάρ για 1-2 δευτερόλεπτα μέχρι να μουλιάσουν ελαφρά.
  8. Για το γλυκό: Στρώνετε μερικά σαβαγιάρ στα ποτήρια σας. Μοιράζετε το μείγμα της κουβερτούρας στα ποτήρια και αφήνετε να κρυώσει λίγο. Μοιράζετε την κρέμα με το μασκαρπόνε στα ποτήρια και στολίζετε με μερικά ακόμα μπισκότα σαβαγιάρ. Βάζετε στο ψυγείο μέχρι το γλυκό να παγώσει καλά. Πασπαλίζετε με το κακάο και σερβίρετε!
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *