Μπαμπαδάκια με ρούμι και άγλυκη σαντιγί από την Roula Psittakis και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα υπέροχο διαχρονικό γλυκό, εδώ και σε μικρά κεκάκια.

Συστατικά

Ζύμη

  • 20 γρ μαγια νωπη η δυο φακελακια ξηρη
  • 1/4 κουπας νερο χλιαρο
  • 1/4 κουπας γαλα χλιαρο
  • 1/4 κουπας βουτυρο γαλακτος λιωμενο χλιαρο (εγω χρησιμοποιω lurpak)
  • 1/4 κoυπας ζαχαρη
  • 1/8 κουταλακι του γλυκου αλατι
  • 3 αυγα ελαφρα χτυπημενα
  • 3 βανιλιες και
  • λιγο ξυσμα λεμονιου
  • 2 κουπες αλευρι που φουσκωνει μονο του η αν δεν εχετε βαλτε αλευρι σκληρο

Σιρόπι ( το ετοιμαζω πρωτο και το αφηνω να κρυωσει)

  • 2,5 κουπες νερο
  • 2,5 κουπες ζαχαρη
  • 1 κουταλακι του γλυκου χυμο λεμονιου
  • Φλουδα λεμονιου
  • 1 σφηνακι ρουμι μαυρο το οποιο ριχνετε στο σιροπι μετα που θα το κατεβασετε

Γαρνίρισμα

  • 5οο γρ κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε σαντιγυ με
  • 3-4 κουταλιες σουπας ζαχαρη αχνη κοσκινισμενη
  • 200 γρ. τυρι filadelfia
  • 200 γρ. λευκη κουβερτουρα λιωμενη σε μπαιν μαρι χλιαρη προς κρυα
  • 1 κουταλακι του γλυκου μαυρο ρουμι
  • Λιγη μαρμελαδα ροδακινο ζεσταμενη με λιγο νερο να αραιωση για το γαρινιρισμα
  • Λιγα φυστικια αιγινης χοντροκομενα
Οδηγίες
  1. Διαλυστε τη μαγια στο χλιαρο νερο , ριξτε το γαλα, το βουτυρο, την ζαχαρη, το αλατι, το ξυσμα, τις βανιλιες, τα αυγα ελαφρα χτυπημενα, ολα αυτα μεσα σε μπωλ χτυπωντας με το μιξερ χειρος η με το μεγαλο μιξερ παγκου με το εξαρτημα Κ (αν έχετε). Ριξτε το αλευρι σιγα σιγα, ενω συγχρονως μαζευετε με μια σπατουλα σιλικονης τα τοιχωματα, θα εχετε μια ζυμη κολλώδη.
  2. Σκεπαστε με μεμβρανη κι αφηστε να φουσκωση, θα φουσκωση πολυ. Οταν ειναι ετοιμη μοιραζετε την ζυμη σε φορμα με υποδοχες για κεκακια βουτυρωμενα κι αλευρωμενα. Αν εχετε φορμα σιλικονης δεν χρειαζεται βουτυρωμα. Γεμιζετε ως την μεση, αφηστε να φουσκωσουν να φτασουν ως τα χειλη της φορμας.
  3. Ψηστε στους 175 c γυρω στα 25 λεπτα, θα δειτε να εχουν γυαλισει και να εχουν ενα ωραιο χρωμα. Βγαλτε τους απο τον φουρνο και κοψτε με ενα κοφτερο μαχαιρι τα καπακια λιγο να ισιωσουν. Βαλτε τους σε ενα μεγαλο βαθυ ταψι και τρυπηστε τους με ενα καλαμακι για σουβλακια.
  4. Φτιάξτε το σιρόπι με όλα τα υλικα βρασιμο για 15- 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και το αφηνουμε να κρυώσει. Κρυο σιρόπι,ζεστο γλυκο
  5. Περιχυστε ενα ενα με ενα κουταλι με σιροπι, μην σας φανη πολυ το σιροπι αν πλεουν μεσα θα το πιουν. Αναποδογυριστε τους μεσα στο ταψι να παη το σιροπι παντου. Αφηστε να κρυωσουν.
  6. Συναρμολόγηση και γαρνίρισμα: Χτυπηστε την κρεμα γαλακτος με την αχνη, τις βανιλιες, το filadelfia καλα να σφιξει.
  7. Εχετε λιωσει σε μπαιν μαρι την λευκη κουβερτουρα και αφου χλιαρυνει καλα, την ριχνετε μεσα στο μπωλ με την σαντιγυ και την ενσωματωνετε, ριχνετε και το ρουμι. Βαζετε ψυγειο να σφιξει.
  8. Παιρνετε ενα βαζακι μαρμελαδα βερυκοκο, την ριχνετε σε ενα κατσαρολακι, ριχνετε και 2-3 κουταλιες νερο και την ζεσταινετε να γινει ρευστη.
  9. Παιρνετε εναν εναν τους μπαμπαδες, πινελωνετε με την μαρμελαδα, τους κοβετε στην μεση απο πανω προς τα κατω διαγωνια, βαζετε με κορνε το λευκο μειγμα της κρεμας γαλακτος, κανετε και μια ροζετα στην κορυφη, πασπαλιζετε με φυστικι αιγινης, βαζετε σε χαρτακια για ταρτες τα τοποθετειτε σε πιατελα, βαζετε ψυγειο.
Λίγα μυστικά ακόμα

 Επειδη το γλυκο ειναι σιροπιαστο και για να ισορροπησει η γλυκυτητα, βαζω μεσα και κρεμα τυρι και η κρεμα γαλακτος δεν εχει πολυ ζαχαρη, διοτι βαζω την λευκη σοκολατα που ειναι απο μονη της γλυκια, ετσι το γλυκο ειναι οσο πρεπει γλυκο χωρις να λιγωνει. Το αλμυρο απο το τυρι ταιριαζει πολυ με το σιροπιασμενο μπαμπαδακι

Καντε δυο δοσεις για να βγουν γυρω στα 24 κεκακια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/mpampadakia-me-roymi-kai-aglykh-santigi.html

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *