Υπέροχα Boston chocolate chip cookies, από τη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1,3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (224 γρ)

μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

200 γρ βούτυρο ( όχι μαργαρίνη) Lurpack

μισό φλιτζάνι λευκή ζάχαρη(100 γρ)

3/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη (150 γρ)

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι

2 βανίλιες

1 μεγάλο αυγό και 1 κρόκο

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κουβερτουρα  ΙΟΝ  72% κακάο(175 γρ)

 

 

boston1boston5

Βάλτε σε ένα μπώλ το αλεύρι και την σόδα.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς(αέρα και αντιστάσεις).

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τα 140 γρ από το βούτυρο ..

Ζεστάνετε το βούτυρο σας σε μέτρια φωτιά κουνώντας συνεχώς το σκεύος

έτσι ώστε να γυρίζει κυκλικά μέσα στο κατσαρόλι.

Το βούτυρο θα αλλάξει χρώμα σε λίγα λεπτά και θα γίνει χρυσό -καφέ.

Ρίξτε το σε ένα πυρίμαχο μπολ και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο

ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να λιώσει .

Προσθέστε τις 2 Ζάχαρες,το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ρίξτε μέσα τα αυγά και ανακατέψτε ξανά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο..

Είναι σημαντικό η μαύρη ζάχαρη να είναι φρέσκια ,υγρή  και χωρίς βόλους  αλλιώς

τα κούκις θα βγουν πιο στεγνά από ότι πρέπει..

Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 3 λεπτά και ανακατέψτε ξανά για μισό λεπτό..

Επαναλάβετε την διαδικασία άλλες 2 φορές μέχρι το μείγμα να είναι πηχτό, απαλό και γυαλιστερό.

Ρίξτε μέσα το μείγμα των αλεύρων και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι η μια σπάτουλα  περίπου για 1 λεπτό.

Προσθεστε την σοκολάτα και ανακατέψτε ξανά …

Δεν θα πρέπει να βλέπετε θύλακες με αλεύρι πουθενά στο μείγμα σας.

Στρώστε 2 ταψάκια με αντικολλητικό χαρτί και φτιάξτε  μπαλάκια ζύμης,

(περίπου 16 μπαλάκια – 3 κουταλιές της σούπας το καθένα)

Βάλτε τα με απόσταση μεταξύ τους ( 5 εκατοστά το ένα από το άλλο).

Τα κούκις θα απλώσουν καθώς θα ψήνονται.

Ψήστε τα για 10-12  λεπτά   μέχρι να πάρουν χρυσό καφέ χρώμα .

Απέξω τραγανά και μαλακά και μαστιχωτά στο εσωτερικό.

Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν καλά πριν τα μετακινήσετε .

Καθώς θα ψήνονται η κουζίνα σας θα πλημμυρίσει με άρωμα καραμέλας -βουτύρου

μαζί με σοκολάτα.

Τα καλύτερα Κούκις που έχω φάει μέχρι τώρα ( και πιστέψτε με έχω φάει αρκετά).

boston4

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=23870
 
 
 
 boston2
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *