VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
myral.gr
IONSWEETS.GR

(βασισμένο στη συνταγή της Deb Perelman)

ΥΛΙΚΑ

3 κούπες καρότο τριμμένο
1 ¼ κούπας σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκια μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια κανέλλα
1/3 κουταλάκι γαρύφαλλο (δική μου προσθήκη)
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
4 μεγάλα αβγά
1 κούπα κοπανισμένα καρύδια
½ κούπα σταφίδες
2 χούφτες ινδοκάρυδο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ

Για το γλάσο τυριού

340 γρ. τυρί κρέμα
2 ½ κούπες ζάχαρη άχνη
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 λοβό βανίλιας (τα σποράκια)

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλλα, τη σόδα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο.
Βάλτε το λάδι και τη ζάχαρη να χτυπηθούν κανένα 3λεπτο στο μίξερ χρησιμοποιώντας την κουκουνάρα, μέχρι να δείτε ότι ομογενοποιήθηκαν και φούσκωσαν λιγάκι. Προσθέστε τα αβγά ένα ένα, περιμένοντας να ενσωματωθεί το κάθε αβγό πριν βάλετε το επόμενο. Θα δείτε ότι το μείγμα έχει αφρατέψει και φουσκώσει. Βάλτε τη βανίλια. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέστε λίγο λίγο τα στερεά υλικά που έχετε κοσκινήσει. Όταν απορροφηθούν σταματήστε το μίξερ και ρίξτε μέσα το τριμμένο καρότο (μπορείτε να το τρίψετε στο ψιλό του τρίφτη ή στο μούλτι, αν κ εγώ το έτριψα στο χοντρό του τρίφτη), το ινδοκάρυδο, τα καρύδια και τις σταφίδες, και το τζίντζερ, εάν τα χρησιμοποιήσετε. Ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα.
Όσον αφορά τη φόρμα, εγώ την πρώτη φορά που έφτιαξα αυτό το κέικ χρησιμοποίησα ένα τετράγωνο τσέρκι, ενώ χθες την ανοιγόμενη στρογγυλή φόρμα. Το τσέρκι το «έντυσα» με αλουμινόχαρτο, ενώ στη φόρμα έβαλα αντικολλητικό χαρτί. Γενικά, αυτό που πρέπει να τηρηθεί είναι να υπάρχει χώρος στο σκεύος, ώστε να φουσκώσει άνετα το κέικ.
Βάλτε το μείγμα στη φόρμα σας και ψήστε για περίπου μία ώρα, μέχρι να δείτε ότι κέικ δεν είναι πια υγρό στο κέντρο του. Για καλύτερο έλεγχο βυθίστε ένα μαχαίρι στο κέντρο. Εάν αυτό βγαίνει καθαρό τότε είναι έτοιμο. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει και ξεφορμάρετε.

Για να φτιάξετε το γλάσο

Βάλτε όλα τα υλικά στο μίξερ και αφήστε τα να χτυπηθούν καλά μέχρι να αφρατέψουν.

Συναρμολόγηση

Κόψτε το κέικ οριζόντια στη μέση, για να δημιουργηθούν δύο δίσκοι. Απλώστε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από το γλάσο, βαλτε από πάνω το δεύτερο κομμάτι κέικ και καλύψτε με το υπόλοιπο γλάσο.
Και εδώ είναι το πιο δύσκολο σημείο της διαδικασίας, γιατί πρέπει να δείξετε πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση… Βάλτε το δημιούργημά σας στο ψυγείο και αφήστε το για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα θα είναι τέλεια υγρασιασμένο, όπως πρέπει. Αν πάλι δεν αντέχετε να κρατηθείτε, δώστε του να καταλάβει επί τόπου.

 

https://www.facebook.com/spicehousegreece

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *