Creta Carob

Το καλύτερο που έχω φάει σε καφέ του Καναδά και ο Έλληνας ιδιοκτήτης μου είπε το μυστικό..

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 πακέτα μπισκότα Digestive
  • 250 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 400 γρ τυρί κρέμα (κατα προτίμηση μασκαρπόνε)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος (με φυτική κρέμα βγαίνει πιο αφρράτο)
  • 1 πακέτο ζελέ λεμόνι ή ανανά
  • 1 κονσέρβα μαρμελάδα βατόμουρο ή γλυκό για τσιζ κεικ (θα το βρείτε στα μεγάλα super market)

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνετε το βούτυρο σ΄ένα κατσαρολάκι ή σε ένα ταπεράκι στο μικροκυμάτων
  2. Τρίβετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε μαζί με το λιωμένο βούτυρο ώσπου να δημιουργηθεί μία συμπαγής ζύμη
  3. Στρώνετε αυτή τη ζύμη σαν βάση στο τσέρκι πιέζοντας με ένα κουτάλι ομιόμορφα και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει
  4. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί
  5. Ρίχνετε σιγά σιγά το τυρί κρέμα ανακατεύοντας καλά διαρκώς ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  6. Φτιάχνετε το ζελέ βάζοντας τη μισή ποσότητα νερού από αυτή που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκεβασίας και το ρίχνετεται και αυτό μέσα στο μίγμα
  7. Ανακατεύετε καλά να πάει το ζελέ παντού και στρώνετε την κρέμα πάνω απο τη ζύμη των μπισκότων
  8. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί (περίπου 4 με 5 ώρες)
  9. Μόλις πήξει καλά η κρέμα απλώνετε στην επιφάνεια της τη μαρμελάδα και αφαιρείτε το τσέρκι
  10. Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια και απολαμβάνετε…

 

 

 

http://www.sintagespareas.gr/sintages/tsiz-keik-kanadeziko.html

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *