Cheese cake καναδέζικο, από τις “Συνταγές της Παρέας”!
Το καλύτερο που έχω φάει σε καφέ του Καναδά και ο Έλληνας ιδιοκτήτης μου είπε το μυστικό..
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 πακέτα μπισκότα Digestive
- 250 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
- 400 γρ τυρί κρέμα (κατα προτίμηση μασκαρπόνε)
- 500 ml κρέμα γάλακτος (με φυτική κρέμα βγαίνει πιο αφρράτο)
- 1 πακέτο ζελέ λεμόνι ή ανανά
- 1 κονσέρβα μαρμελάδα βατόμουρο ή γλυκό για τσιζ κεικ (θα το βρείτε στα μεγάλα super market)
Πώς το κάνουμε:
- Λιώνετε το βούτυρο σ΄ένα κατσαρολάκι ή σε ένα ταπεράκι στο μικροκυμάτων
- Τρίβετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε μαζί με το λιωμένο βούτυρο ώσπου να δημιουργηθεί μία συμπαγής ζύμη
- Στρώνετε αυτή τη ζύμη σαν βάση στο τσέρκι πιέζοντας με ένα κουτάλι ομιόμορφα και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί
- Ρίχνετε σιγά σιγά το τυρί κρέμα ανακατεύοντας καλά διαρκώς ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά
- Φτιάχνετε το ζελέ βάζοντας τη μισή ποσότητα νερού από αυτή που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκεβασίας και το ρίχνετεται και αυτό μέσα στο μίγμα
- Ανακατεύετε καλά να πάει το ζελέ παντού και στρώνετε την κρέμα πάνω απο τη ζύμη των μπισκότων
- Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί (περίπου 4 με 5 ώρες)
- Μόλις πήξει καλά η κρέμα απλώνετε στην επιφάνεια της τη μαρμελάδα και αφαιρείτε το τσέρκι
- Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια και απολαμβάνετε…
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.sintagespareas.gr/sintages/tsiz-keik-kanadeziko.html
Αφήστε μια απάντηση