Fineti (Chipita)
PIERCE-SUMMERCAMP2017
VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

10 μερίδες
Γλυκαιμικός δείκτης : 3,8 (Χαμηλός)
Γλυκαιμικό φορτίο ανά μερίδα : 2,4 (Χαμηλό)
Γλυκαιμικός δείκτης παρόμοιων προϊόντων με ζάχαρη: 55,6 (Υψηλό)
Γλυκαιμικό φορτίο παρόμοιων προϊόντων με ζάχαρη / μερίδα: 37 (Υψηλό)
Θερμίδες: 265 kcal / μερίδα
Θερμίδες παρόμοιων προϊόντων με ζάχαρη (kcal) /μερίδα: 632 (μειωμένο κατά τουλάχιστον 58%)

Υλικά για τη μους τυριού

120 γρ Linodiet Baking Stevia
400 γρ τυρί κρέμα
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
5 γρ ζελατίνη σε φύλλα
2 βανίλιες
10 ml χυμό από λεμόνι

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την αφήνουμε να μουλιάσει. Όταν μαλακώσει τη στύβουμε καλά και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ίσα ίσα να λιώσει. Στο μείγμα μας με το τυρί κρέμα προσθέτουμε τώρα το Linodiet Baking Stevia και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν. Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα μας τη ζελατίνη ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο για να σφίξει και μόλις είναι έτοιμη τη στρώνουμε πάνω στη βάση.

Υλικά για τη βάση

5 γρ κανέλα (1 κουταλάκι του γλυκού)
20 γρ Linodiet Baking Stevia
260 γρ καρύδι τριμμένο
40 βούτυρο ή μαργαρίνη

Αρχικά λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά, στρώνουμε το μείγμα σε ταψί και το πατάμε από πάνω για να γίνει συμπαγής η βάση και στρώνουμε τη μους τυριού από πάνω. Τέλος βάζουμε τη μαρμελάδα που έχουμε παρασκευάσει με Linodiet Baking Stevia.

Υλικά για τη μαρμελάδα

500 γρ φράουλες καθαρισμένες
125 γρ Linodiet Baking Stevia
5 γρ ζελατίνη σε φύλλα
15 γρ χυμό από λεμόνι

Πλένουμε καλά τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθος τους (μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε με ένα blender εάν δεν θέλουμε η μαρμελάδα μας να έχει κομματάκια φρούτου). Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την αφήνουμε να μουλιάσει. Βάζουμε τις φράουλες σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το Linodiet Baking Stevia μαζί με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Βράζουμε το μείγμα σε δυνατή φωτιά για λίγο και προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη αφού πρώτα την έχουμε στύψει καλά και ανακατεύουμε συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν το μείγμα δέσει το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Χρησιμοποιήσουμε τη μαρμελάδα σαν επικάλυψη στο cheesecake.

http://www.linodiet.gr/linodiet/page/sintages.php

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.