Cheesecake με amaretto, από την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το cheesecake αυτό θα μας μεθύσει…

 

Υλικά

Για την κρούστα
1 ¼ του φλιτζανιού θρυμματισμένα digestive Αλλατίνη
70 γρ. βούτυρο 
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 


Για τη γέμιση
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
680 γρ. κρέμα τυριού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
5 κουταλιές της σούπας λικέρ με γεύση Amaretto


Για την επικάλυψη 


3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας λικέρ με γεύση Amaretto
113 γρ. κρέμα τυριού
Τεμαχισμένα αμύγδαλα 

 

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για την κρούστα


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 ο C. Σε ένα μπολ, συνδυάστε όλα τα υλικά που έχετε για την κρούστα και ανακατέψτε πολύ καλά. Πάρτε ένα στρογγυλό ταψί και απλώστε το μείγμα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και καλύψτε το με ένα αλουμινόχαρτο. 


Για τη γέμιση 


Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140 ο C.
Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη και το αλεύρι, σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά, χτυπώντας αργά, μετά από κάθε προσθήκη. Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το λικέρ. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου συνδυαστούν όλα τα υλικά.
Απλώστε το μείγμα πάνω από την κρούστα (αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει το αλουμινόχαρτο) και βάλτε το στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά τουλάχιστον. Μόλις είναι έτοιμο, σβήστε το φούρνο και αφήστε το μέσα για 15 λεπτά με κλειστή τη πόρτα. Στη συνέχεια ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και αφήστε το να κρυώσει για άλλα 15 λεπτά (η διαδικασία αυτή βοηθάει το cheesecake να κρυώσει αργά σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς να σας κόψει η κρέμα της γέμισης) . 


Για την επικάλυψη
Όταν το cheesecake έχει πια κρυώσει πάρτε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το amarreto για 7 λεπτά.
Απλώστε τη κρέμα τυριού στο μίξερ και χτυπήστε την μέχρι να είναι λεία, στη συνέχεια ρίξτε την στο μπολ με την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε πολύ καλά. Αφαιρέστε το cheesecake από τη φόρμα και απλώστε από πάνω την επικάλυψη που έχετε ετοιμάσει. Μόλις είναι έτοιμο το γλυκό, πασπαλίστε τη κορυφή του με τα αμύγδαλα και βάλτε το στο ψυγείο για να παγώσει. Καλή σας απόλαυση!

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/988007691211659/?type=1&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *