Chocolate Mud Cake, από τις Συνταγές της Παρέας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα πολύ εύκολο, νόστιμο, υγρό, σοκολατένιο κέικ που τρώγεται και σκέτο αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν βάση για τούρτα.

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 1/3 κούπες νερό
  • 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
  • 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 κούπας κακάο
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα πρώτα 5 υλικά.
  2. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο σε ένα μεγάλο μπωλ.
  4. Προσθέτουμε στο μπωλ το υγρό μείγμα αφού έχει κρυώσει λιγο και χτυπάμε ελαφρά με το χέρι.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο/βουτυρωμένο ταψί (Νο 26), στρωμένο και με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στις αντιστάσεις για μία ώρα και 45 λεπτά στους 150 βαθμούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν ψήθηκε.. Αν το φάμε σκέτο, μπορούμε να φτιάξουμε ένα οποιοδήποτε γλάσο σοκολάτας μας αρέσει ή γκανάς. Την συνταγή την πήρα από το Best recipes.

 

https://www.sintagespareas.gr/sintages/chocolate-mud-cake.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *