Τσούρος (Churros), μεξικάνικοι λουκουμάδες με σοκολάτα και stevia, από την Αργυρώ μας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τα τσούρος είναι η μεξικάνικη εκδοχή των λουκουμάδων, χωρίς όμως ζάχαρη. Μια συνταγή εύκολη γρήγορη, οικονομική, υγιεινή και πεντανόστιμη.

 

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. νερό
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
  • 3 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή μαργαρίνη)
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • λάδι για τηγάνισμα
  • κρυσταλλική στέβια και κανέλα για πασπάλισμα

 

  • Για τη σάλτσα σοκολάτας
  • 150 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κρέμα καρύδας
  • 1 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή μαργαρίνη)
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα τσούρος, βάζοντας σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο καρύδας (ή μαργαρίνη), αλάτι, την κρυσταλλική στέβια και την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο καρύδας, και να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ζύμη στην κατσαρόλα.

Βάζουμε τη ζύμη για τα τσούρος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για 1 λεπτό με το γάντζο να κρυώσει ελαφρά. Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με τσίχλα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με μεγάλη μύτη αστέρι για να σχηματίσουμε τα τσούρος

Σε κατσαρόλα πλατιά με μπόλικο καυτό σπορέλαιο κόβουμε churros- μακρόστενους λουκουμάδες. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα βουτάμε σε στέβια και κανέλα και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας.

Για τη σάλτσα σοκολάτας
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν.

 

http://www.argiro.gr/recipe/churros-mexikanikoi-loukoumades-me-sokolata/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *