Glühwein, το ποτό των Χριστουγέννων, από το Sidagi.gr!
Υλικά
Για 4-6 άτομα:
1 μπουκάλι καλό κόκκινο ξηρό κρασί
4-5 καρφιά γαρύφαλλο
1 ξυλάκι κανέλα
φλούδα από ένα λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα μυρωδικά και τη ζάχαρη με λίγο κρασί να σιγοβράσουν ανακατεύοντας για 5 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτετε κατόπιν το υπόλοιπο κρασί, τη φλούδα του λεμονιού και αφήνετε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά αλλά χωρίς να κοχλάσει. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε για μερικά λεπτά για να τραβήξει το κρασί τα αρώματα.
Σερβίρεται σε κούπες (κατά προτίμηση).
Για πιο έντονη γεύση και άρωμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ρούμι ή αμαρέττο στο τέλος χωρίς να βράσουν.
Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σαλάμι σοκολάτας (με κουραμπιέ, μελομακάρονο και ό,τι έμεινε), από την Αργυρώ μας!
Χριστουγεννιάτικη μαρμελάδα, από την Σιμόνη Καφίρη και το olivemagazine.gr!
Τα μελομακάρονα της γιαγιάς, από το icookgreek.com!
Βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη - New Year’s cake – Vasilopita – Sugar free, by Akis and akispetretzikis.co...
Γλυκάκι της στιγμής με περισσεύματα από μελομακάρονα, από την Ντίνα Νικολάου!
Μπάρες με μελομακάρονα που περίσσεψαν, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και δημητριακά ολικής, από...
Αφήστε μια απάντηση