Εκπληκτικά ισπανικά, γεμιστά Μπισκότα (ALFAJORES)‏, από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ (30 μέτρια γεμιστά μπισκότα)

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

2 βανίλιες

μισό κουταλάκι αλάτι

3/4 φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1,1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

μαρμελάδα η καραμελωμένο ζαχαρούχο η νουτέλα

άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170 βαθμούς Κελσίου (αέρα-αντιστάσεις).

Στρώστε 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα πρώτα 4 υλικά.

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ρίξτε μέσα το ξύσμα.

Προσθέστε ένα ένα τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν πλήρως.

Ρίξτε μέσα στο μίξερ κουταλιά κουταλιά το μείγμα των αλεύρων 

εναλλάξ με  την κρέμα γάλακτος και  τον χυμό μέχρι να ομογενοποιηθεί.  

Με ένα μεγάλο κουτάλι η ένα κορνέ μιας χρήσης χωρίς μύτη <κόψτε>

στρογγυλά μπισκότα στα ταψιά σας 5 εκατοστά απόσταση το ένα με το άλλο.

Ψήστε μέχρι να χρυσίσουν(10-14 λεπτά περίπου).

Αφήστε να κρυώσουν εντελώς και ενώστε τα η με καραμελωμένο ζαχαρούχο η

με μαρμελάδα η με νουτέλα.

Προτού τα προσφέρετε πασπαλίστε τα με λίγη άχνη αν θέλετε.

Φυλάξτε τα σε αεροστεγές σκεύος ( αν προλάβετε).

 ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)

 

 

http://koykoycook.gr/?p=19749

 

12583853_680533728754145_869447250_n

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *