Εκπληκτικό “Καρότο-κέικ “, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Το κέικ καρότου είναι από τα αγαπημένα μου, σας έχω μια διαφορετική συνταγή.

     Θα δείτε κάποια ξεχωριστά υλικά,αυτά όμως κάνουν και το κέικ να διαφέρει.
     Είναι ένα πολύ ζουμερό κέικ γεμάτο αρώματα,πολύ νόστιμο και μοναδικό.
     Ξέρω ότι αγαπάτε τις πολύ εύκολες συνταγές,γιαυτό θα αγαπήσετε και αυτή.

     Πάμε στην κουζίνα μου να πιούμε καφέ,και να φτιάξουμε παρέα καρότο-κέικ.

Δες εδώ και παρήγγειλε υπέροχες ζεστές ρόμπες και πιζάμες εξαιρετικής ποιότητας για όλη την οικογένεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

        Υλικά για το κέικ
        1+1/4 καλαμποκέλαιο-3 αυγά-1+1/3 ζάχαρη (1)
        2 κούπες αλεύρι-1 κ.γ σόδα-1+1/2 κ.γ μπέικιν-1/2 κ.γ αλάτι-1 κ.γ κανέλα (2)
        2 κούπες τριμμένα καρότα-1 κούπα ινδοκάρυδο-1 κούπα τριμμένα καρύδια,
        η σταφίδες-1 κ.γ υγρή βανίλια-1 κούπα ανανά από κομπόστα (3)   

         Υλικά για το γλάσο τυριού
         115 γρ βούτυρο μαλακό(σε θερμοκρασία δωματίου)-1 κ.γ υγρή βανίλια

         230 γρ κρέμα τυριού-250 γρ άχνη ζάχαρη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

         Οδηγίες
         Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς,και ετοιμάζουμε 3 ταψιά 20 εκ.
         Τα αλείφουμε με λίγο καλαμποκέλαιο,και βάζουμε λαδόκολλα.
         Ανακατεύουμε τα υλικά (1) και προσθέτουμε τα υλικά (2).
         Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε τα υλικά (3).
         Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά το μείγμα και το μοιράζουμε στα ταψιά.
         Ψήνουμε 35 λεπτά περίπου,πάντα ανάλογα με τον φούρνο μας.

         Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν τελείως,και συνεχίζουμε με το γλάσο.

           Χτυπάμε το βούτυρο με την κρέμα τυριού,να γίνει λείο και αφράτο.
           Προσθέτουμε την βανίλια και την άχνη,και συνεχίζουμε το χτύπημα.
           Αφού κρυώσουν τα κέικ(εγώ βιάστηκα και δεν περίμενα)

           Βάζουμε ενδιάμεσα και επάνω γλάσο τυριού,και στολίζουμε το κέικ.

            μυστικά
            Μπορείτε να κάνετε ένα κέικ,εμένα μου αρέσει να το κάνω έτσι.
            Αν θέλετε αντί για καλαμποκέλαιο να βάλετε σάλτσα μήλου.
            Να βάλετε σταφίδες η άλλον ξηρό καρπό αντί για καρύδια.

            Τα κέικ πρέπει πάντα πρώτα να κρυώσουν, πριν βάλουμε γλάσο.

Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς,  όμως  κάνοντας ένα κλικ σε αυτές,  λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *