Κιουνεφέ δια χειρός Πέτρου Συρίγου, από το Koolnews.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ο Πέτρος Συρίγος σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην Πόλη με την απολαυστική συνταγή κιουνεφέ. Εσύ δεν έχεις παρά να την φτιάξεις και να γεμίσεις τους γευστικούς σου κάλυκες με αρώματα και πολίτικες νοστιμιές!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι (½ κιλό)
  • 150 γραμμ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
  • 400 γραμμ. μοτσαρέλα σκληρή
  • 300 γραμμ. ζάχαρη
  • 200 γραμμ. νερό
  • Χυμό από ½  λεμόνι
  • ½  κούπα  βούτυρο για τα ταψάκια
  • ½ φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
  • ½ κουταλάκι βανίλια

 Διαδικασία

Κόβουμε το κανταΐφι στη μέση, ώστε να μην έχουμε πολύ μακριές ίνες. Βάζουμε το κομμένο κανταΐφι σε μπολ ή σε ταψάκι και το μαδάμε/ξεμπλέκουμε.

Κόβουμε το τυρί μας σε πολύ λεπτές φέτες. Σε ένα κατσαρολάκι  λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το κανταΐφι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι μιας χρήσης 20 εκ. και απλώνουμε το μισό από το κανταΐφι. Το πιέζουμε με το χέρι μας καλά, ώστε να γίνει επίπεδο και να πάρει το σχήμα του ταψιού. Βάζουμε το τυρί σε φλούδες, έτσι ώστε να φτιάξουμε μια στρώση τυριού. Σκεπάζουμε με την άλλη μισή δόση κανταϊφιού και ξαναπιέζουμε ώστε να είναι όσο γίνεται πιο συμπαγές. Ραντίζουμε με ελάχιστο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας: βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι σε κατσαρολάκι να βράσουν για 2-3 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει). Βγάζουμε το γλυκό μας από το φούρνο και όπως είναι ζεστό, το σιροπιάζουμε με το ήδη κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με λίγα φιστίκια.

http://www.koolnews.gr/food/519856-politiki-kouzina-me-kiounefe-dia-xeiros-petrou-sirigou/#more-519856

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *