Κρεμ καραμελέ με ζαχαρούχο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Καραμέλα
160 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
Κρέμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 ml)
790 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
3 αυγά
1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος στη μέση

 

Εκτέλεση

 
Μερίδες: 8, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 50΄-60΄, Αναμονή: 1 βράδυ

 

Καραμέλα

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε ανακατεύοντας ελάχιστα στην αρχή έως ότου γίνει μία σκούρα καραμέλα. Αδειάζουμε αμέσως σε μια μεγάλη φόρμα διαμέτρου 20 εκ. (όχι με αποσπώμενα τοιχώματα). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει και να σκληρύνει.

Κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το κλωναράκι βανίλιας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα αυγά, με το ζαχαρούχο γάλα και ρίχνουμε μέσα σε αυτά το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την καραμέλα και τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο νερό (το νερό να φτάνει περίπου μέχρι τη μέση της φόρμας). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 50-60 λεπτά περίπου. Για να δούμε αν ψήθηκε, δοκιμάζουμε με ένα πολύ λεπτό μαχαίρι το οποίο βυθίζουμε κάθετα σε ένα σημείο της κρέμας. Αν όταν το βγάλουμε τραβήξουμε μαζί και καραμέλα, το γλυκό είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το βάζουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για να ξεφορμάρουμε πιέζουμε την κρέμα περιφερειακά με το χέρι μας ώστε να ξεκολλήσει από τη φόρμα και αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε μια πιατέλα.

 

http://www.steliosparliaros.gr/paidika/me-zaxarouxo/creme-caramele-me-zaxarouxo/

 

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *