Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ίσως από τα πιο αγαπημένα γλυκά. Τρεμουλιαστή κρέμα με καραμέλα. Ο συνδυασμός με τις φράουλες είναι απλά τέλειος!

Υλικα
Για την καραμέλα:
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού νερό

Για την κρέμα:
300 γραμμ. (1 συσκευασία) κρέμα γάλακτος
1¾ φλ. τσαγιού γάλα
6 αυγά
1 μπαστουνάκι βανίλια
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

Για τις μεθυσμένες φράουλες:
250 γραμμ. φράουλες
6 κ.σ. ζάχαρη 6 κ.σ. κονιάκ

 

 

Εκτέλεση

Για την καραμέλα: Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση σταματάμε το ανακάτεμα. Αφήνουμε το σιρόπι να βράζει μέχρι να γίνει καραμέλα, περίπου 8΄. Θα το καταλάβετε γιατί θα αλλάξει χρώμα (θα σκουρύνει) και θα πυκνώσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε μέχρι να σταματήσει να κοχλάζει. Την αδειάζουμε σε φόρμα (λεία χωρίς σχέδια) με τρύπα στη μέση.
Για την κρέμα: Σχίζουμε κατά μήκος τη βανίλια. Βάζουμε την κρέμα, το γάλα και τη βανίλια σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, να πάρουν βράση. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με την (1/2 φλ. τσαγιού) ζάχαρη να ενωθούν. Βγάζουμε τη βανίλια από το γάλα και με το μαχαίρι αφαιρούμε τον καρπό της. Τον ρίχνουμε στο γάλα και πετάμε το μπαστουνάκι. Λίγο λίγο ρίχνουμε το βραστό γάλα στα αυγά, πάντα ανακατεύοντας με το σύρμα. Αδειάζουμε την αραιή κρέμα μέσα στη φόρμα με την καραμέλα. Με προσοχή, γιατί καίει, βάζουμε τη φόρμα μέσα σε ταψί. Ρίχνουμε βραστό νερό, να καλύπτει περίπου τα 3/4 της φόρμας (μπεν μαρί φούρνου). Ψήνουμε την κρέμα στους 160οC στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40΄-45΄, έως ότου σφίξει. Τη βγάζουμε από το μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Στο μεταξύ κόβουμε τις φράουλες στα τέσσερα και προσθέτουμε το κονιάκ και τη ζάχαρη. Τις ανακατεύουμε καλά και τις παγώνουμε στο ψυγείο. Με μαχαιράκι προσεκτικά ξεκολλάμε τα τοιχώματα της κρέμας. Αναποδογυρίζουμε την κρέμα καραμελέ σε πιατέλα και γεμίζουμε την τρύπα με τις μεθυσμένες φράουλες.

 

 

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά

 

 

http://www.argiro.gr/recipes/κρέα-καραελέ-ε-

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *