VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Για όσους θέλουν να κάνουν οικονομία χρόνου και ενέργειας, μια συνταγή για κρέμα καραμελέ, στη χύτρα ταχύτητας. Νοστιμότατη! 
4.0 αστέρια από 4 σέφ 

Προετοιμασία: 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 35 λεπτά | Σύνολο: 40 λεπτά και ο χρόνος για να κρυώσει 
Συνταγή για: 6 μερίδες 

 

Υλικά συνταγής για την καραμέλα: 
Ζάχαρη1/2 κούπα 
Νερό1/4 κούπας 
Υλικά συνταγής για την κρέμα: 
Ζάχαρη1/3 κούπας 
Γάλα3 κούπες 
Αυγά4 μεγάλα 
Βανίλια1 μπαστουνάκι ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 
Επιπλέον θα χρειαστείτε φόρμα γλυκούπερίπου ενός λίτρου, που να χωρά στη χύτρα 

Οδηγίες: 
1. Βάζετε στη χύτρα το εξάρτημα για βράσιμο στον ατμό ή το καλαθάκι ή ένα μεταλλικό μπολ με επίπεδο πάτο (δεν πρέπει η φόρμα να ακουμπά στον πάτο της χύτρας). Βάζετε νερό, τόσο ώστε να μην ξεπεράσει την μέση της φόρμας.
2. Ετοιμάζετε την καραμέλα: σε κατσαρολάκι βάζετε την ζάχαρη με το νερό και βράζετε μερικά λεπτά, να πάρει όμορφο ξανθό χρώμα. Προσοχή μην σκουρύνει πολύ γιατί θα πικρίσει.
3. Αδειάζετε την καραμέλα στη φόρμα και αφού κρυώσει λίγο, γέρνετε ολόγυρα την φόρμα, να πάει η καραμέλα και στα τοιχώματα.
4. Ετοιμάζετε την κρέμα: βάζετε το γάλα με τα σποράκια της βανίλιας στη φωτιά να κάψει (προσοχή να μην βράσει. Επίσης αν χρησιμοποιήτε εκχύλισμα θα το ρίξετε στο τέλος). Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτετε χτυπώντας, το ζεστό γάλα. Αν χρησιμοποιήτε εκχύλισμα το προσθέτετε κι αυτό.
5. Αδειάζετε την κρέμα στη φόρμα. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο την φόρμα και την κλείνετε καλά. Την βάζετε στην χύτρα και κλείνετε το καπάκι. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά μετά το σφύριγμα της βαλβίδας και αφήνετε να πέσει εντελώς η πίεση πριν την ανοίξετε. Αφήνετε να κρυώσει και την βάζετε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες τουλάχιστον.
6. Πριν την σερβίρετε, βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.

Μαγειρεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2011 από την Luise

 

 

 

http://www.radicio.com/%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%8D%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.