Macarons με σοκολάτα, από την Nestle και τις glikessintages.gr!

Χρόνος προετοιμασίας25 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος10 Λεπτά
ΜερίδεςΓια 12 άτομα
Βαθμός δυσκολίαςΒαθμός δυσκολίας
Υλικά:

•    1 συσκευασία κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 65% Κακάο

•    120γρ.  ζάχαρη

•    60γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

•    ασπράδια απο 2 αυγά

•    100ml κρέμα γάλακτος

•    1 πρέζα αλάτι

•    βούτυρο για άλειμμα

Εκτέλεση:
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Λιώστε τα 100γρ. Κουβερτούρα σε μπεν μαρι.
  • Ανακατέψτε τα 2/3 της ζάχαρης με τη σκόνη αμυγδάλου. Προσθέστε τη λιωμένη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
  • Χτυπήστε τα ασπράδια με το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Ενώστε απαλά τα μίγματα και ανακατέψτε ρίχνοντας σιγά σιγά τη μαρέγκα για να μη πέσει ο όγκος της.
  • Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώστε ποσότητα από την ζύμη σχηματίζοντας τα κουλουράκια σας. (Προσέξτε να έχουν ίδιο σχήμα και μέγεθος)
  • Ψήστε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεκολλήστε τα μπισκότα αμυγδάλου και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
  • Για το γλάσο: Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Ρίξτε την ζεστή κρέμα στη χοντροκομμένη σοκολάτα (100γρ.). Σκεπάστε και αφήστε για μερικά λεπτά. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βάλτε γλάσο πάνω σε ένα μπισκότο και σκεπάστε με ένα δεύτερο από πάνω. Επαναλάβετε την διαδικασία για όλα τα μπισκότα.

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/macarons-me-sokolata



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *