Macarons με σοκολάτα, από την Nestle και τις glikessintages.gr!
25 Λεπτά
10 Λεπτά
Για 12 άτομα
Υλικά:
• 1 συσκευασία κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 65% Κακάο
• 120γρ. ζάχαρη
• 60γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
• ασπράδια απο 2 αυγά
• 100ml κρέμα γάλακτος
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
• 1 πρέζα αλάτι
• βούτυρο για άλειμμα
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Λιώστε τα 100γρ. Κουβερτούρα σε μπεν μαρι.
- Ανακατέψτε τα 2/3 της ζάχαρης με τη σκόνη αμυγδάλου. Προσθέστε τη λιωμένη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
- Χτυπήστε τα ασπράδια με το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Ενώστε απαλά τα μίγματα και ανακατέψτε ρίχνοντας σιγά σιγά τη μαρέγκα για να μη πέσει ο όγκος της.
- Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώστε ποσότητα από την ζύμη σχηματίζοντας τα κουλουράκια σας. (Προσέξτε να έχουν ίδιο σχήμα και μέγεθος)
- Ψήστε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεκολλήστε τα μπισκότα αμυγδάλου και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
- Για το γλάσο: Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Ρίξτε την ζεστή κρέμα στη χοντροκομμένη σοκολάτα (100γρ.). Σκεπάστε και αφήστε για μερικά λεπτά. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βάλτε γλάσο πάνω σε ένα μπισκότο και σκεπάστε με ένα δεύτερο από πάνω. Επαναλάβετε την διαδικασία για όλα τα μπισκότα.
https://www.glikessintages.gr/syntagi/macarons-me-sokolata
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κετογονικά Macarons με Καρύδα, από το glykouli.gr!
Γαλλικά Macarons , από τον Λευτέρη , την Δήμητρα και το foodstates.gr!
Macarons χωρίς λακτόζη, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free.eu!
Yπέροχα macarons από το "Zucker my art"!
Γεμιστά macarons με παγωτό φράουλα Carte D’Or από το sidagi.gr!
Τα καλύτερα σπιτικά macarons, από την Σόφη Τσιώπου και τις "Λιχουδιές της Σόφης"!
Αφήστε μια απάντηση