e-fresh-matrioshka

Είναι μαγικό αυτό το Ιταλικό κέικ!

Υλικά

4 αυγά

½  κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1 κουτ. σούπας κρύο νερό

150 γραμ. ζάχαρη άχνη

125 γραμ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο

120 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½  λίτρο γάλα χλιαρό

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από ένα λεμόνι

ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού σε σφιχτή μαρέγκα.

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη άχνη ζάχαρη και το κρύο νερό μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι σιγά-σιγά, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό γάλα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα του μίξερ.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ  20Χ20 και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα, για 50-60 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες η και μια νύχτα πριν το σερβίρουμε. Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

http://cheftelemachus.blogspot.gr/2016/04/la-torta-magica.html

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.