Μακαρόν με γέμιση κρέμας από την Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σούπερ Macaroons , αγαπημένο γλυκό γεμιστό με κρέμα!

Συστατικά
  •     10 ασπράδια
  •     200 γρ ζάχαρη
  •     1 βανίλια
  •     200 γρ σοκολάτας, τριμμένη
  •     300 γραμμάρια τριμμένα αμύγδαλα ή φουντουκια ή καρύδια
  •     2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •     20 ml ρούμι ή αμαρέτο
Οδηγίες
  1. Αναβουμε τον φουρνο στους 180 βαθμούς.  Χτυπαμε τα Ασπράδια αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σφίξουν, προσθέστε το ρούμι ή Amaretto.
  2. Τα τριμμενα καρυδια ,ή φουντουκια ή αμύγδαλα τα αναμιγνύεται με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά την τριμμένο σοκολάτα.  Τα ριχνουμε και αυτα μεσα σιγα σιγα και ανακατευουμε να ενωθουν καλα.
  3. Παιρνουμε μια φορμα με στεφανι και την στρωνουμε με ενα λαδωμένο χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε το μείγμα  και ψήνουμε για 45 -60 λεπτά.
  4.  Με τη ζύμη μπορείτε επίσης να κανετε μαφινς αλλα παντα μεσα σε φορμακια χαρτιου γιατι μετα δεν θα βγαινουν καλα απο τη φορμα τους.
  5.  Μετά το ψήσιμο αλείφουμε με λιωμενη σοκολάτα ή ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

    Μπορουμε οταν κρυώσει καλα το κεικ να το κόψουμε στη μεση και να αλείψουμε με μαρμελαδα η και να το γεμίσουμε με οποιαδήποτε κρέμα (κρέμα φουντούκι, κρέμα σοκολάτα, πουτίγκα, κρέμα, κρέμα βουτύρου ή ό, τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί)

Σχόλια
Σχόλιο από gaknis , Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τι θα γίνει με σένα κορίτσι μου?Τελικά είναι μεγάλη αδικία να βρίσκεσαι στο σπίτι,όλο καινούργια γλυκά μας παρουσιάζεις και το καλό είναι ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΙ ΟΤΙ.μπράβο σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι κρέμα έβαλες εσύ, ΛΙάνα μου;
Σχόλιο από SORINA , Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπητη Λιανα(bianka)θα ηθελα πολυ να σε ειχα φιλη και γειτονισσα…καθε μερα θα ημουν σπιτι σου για να δοκιμαζω τις δημιουργιες σου….Μπρασο σου για αλλη μια φορα….θα ηθελα κι εγω να ξερω τι κρεμα εβαλες στην γεμιση.
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απλά τέλειο!!!!!!!!!!!!!!Μπράβο Μπιάνκα!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο!!!!
Σχόλιο από sofouleli , Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Kαι μετα SORINAKI να μη μπορουμε να περασουμε απο τη πορτα ! ολες θα θέλαμε τη λιανα γειτονισσα. Ειναι αξια και ένας χαρουμενος ανθρωπος, τοσο όσο δεν φαντάζεσαι.
Σχόλιο από SORINA , Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011
sofouleli mou καλο αχ ποσο σ αγαπωωωωωωωωωωωω……..εχεχεχεχχεχεχε
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011
Εγω εβαλα μια κρεμα στιγμης με γευση καραμελα!!και σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια!!!!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/makaron-me-gemish-kremas.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *