Μαρέγκες σοκολάτας, από την Nestle και το glikessintages.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
40′

Χρόνος ψησίματος
90′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Μερίδες
Για 40 άτομα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά

  • 120 γρ ασπράδια (από 6 αυγά)
  • 180 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 60 γρ άχνη ζάχαρη
  • 15 γρ κακάο Nestle Dessert
  • 30 γρ φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
  • 200 γρ κουβερτούρα Nestle Dessert ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ και ξεκινάμε να τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύ-τητα προσθέτοντας σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη.
  3. Συνεχίζουμε το χτύπημα και αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ μέχρι να πά-ρουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
  4. Περνάμε την άχνη και το κακάο από σίτα και τα βάζουμε στο μείγμα.
  5. Με απαλές κινήσεις ομογενοποιούμε το μείγμα και το τοποθετούμε σε κορνέ. Βάζουμε λίγη μαρέγκα επάνω στο ταψί και με τη βοήθειά της κολλάμε τη λα-δόκολλα στο ταψί.
  6. “Κόβουμε” μαρέγκες πάνω στην λαδόκολλα 2 εκ διαμέτρου.
  7. Πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης.
  8. Ψήνουμε για μιάμιση ώρα αφήνοντας λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου με-τά τα 45 λεπτά.
  9. Αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν και λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύ-ματα ή σε μπεν μαρί. Βουτάμε τις βάσεις από τις μαρέγκες στη σοκολάτα και αφήνουμε να σταθερο-ποιηθεί η σοκολάτα πάνω σε λαδόκολλα.

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/mareges-sokolatas

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *