Μαρέγκες σοκολάτας, από την Nestle και το glikessintages.gr!
Χρόνος προετοιμασίας
40′
Χρόνος ψησίματος
90′
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη
Μερίδες
Για 40 άτομα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά
- 120 γρ ασπράδια (από 6 αυγά)
- 180 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 60 γρ άχνη ζάχαρη
- 15 γρ κακάο Nestle Dessert
- 30 γρ φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
- 200 γρ κουβερτούρα Nestle Dessert ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ και ξεκινάμε να τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύ-τητα προσθέτοντας σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα και αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ μέχρι να πά-ρουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
- Περνάμε την άχνη και το κακάο από σίτα και τα βάζουμε στο μείγμα.
- Με απαλές κινήσεις ομογενοποιούμε το μείγμα και το τοποθετούμε σε κορνέ. Βάζουμε λίγη μαρέγκα επάνω στο ταψί και με τη βοήθειά της κολλάμε τη λα-δόκολλα στο ταψί.
- “Κόβουμε” μαρέγκες πάνω στην λαδόκολλα 2 εκ διαμέτρου.
- Πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης.
- Ψήνουμε για μιάμιση ώρα αφήνοντας λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου με-τά τα 45 λεπτά.
- Αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν και λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύ-ματα ή σε μπεν μαρί. Βουτάμε τις βάσεις από τις μαρέγκες στη σοκολάτα και αφήνουμε να σταθερο-ποιηθεί η σοκολάτα πάνω σε λαδόκολλα.
https://www.glikessintages.gr/syntagi/mareges-sokolatas
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σάντουιτς μαρέγκας με παγωτό, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Πάβλοβα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Ρολό μαρέγκας με μαρμελάδα βερίκοκο, από τη Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Φωλιές μαρέγκας με κρέμα και φράουλες από την Μαριλού Μαντά και το "Thinkdrops" !
Κορμός με μαρέγκα και κάστανο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Μπεζέδες (μαρεγκάκια), από το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση