Creta Carob
Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος10 Λεπτά
ΜερίδεςΓια 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίαςΒαθμός δυσκολίας
Υλικά:

·         1 συσκευασία κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ

·         400 γρ. γάλα 2%

·         2 αυγά

·         1 κ.σ. αλεύρι

·         20 γρ. Ζάχαρη

·         20 γρ. Καρύδια

·         1 κομμάτι βούτυρο

·         2 φύλλα κρούστας κομμένα σε τετράγωνα 9Χ9 (24 τεμ)

Εκτέλεση:
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Μέσα σε μια κατσαρόλα λιώστε τη κουβερτούρα με το γάλα σε χαμηλή φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά με το αλεύρι.
  • Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, ρίξτε το μείγμα μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να δέσει πάνω στη φωτιά με το σύρμα & μόλις δέσει απλώστε το σε ένα ταψί, σκεπάστε το με μια μεμβράνη που να εφάπτεται επάνω και αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη, προσθέστε 1 κ.σ. νερό και αφήστε να καραμελώσει. Μόλις καραμελώσει προσθέστε τα σπασμένα καρύδια και ανακατέψτε. Μόλις καραμελώσουν ρίξτε τα σε μια λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν.
  • Αλείψτε με βούτυρο τα φύλλα & βάλτε τα σε ταψάκια. Ρίξτε σε 8 από τα φύλλα, καραμελωμένα καρύδια & ψήστε τα για 3-4 λεπτά.
  • Για να σερβίρετε, βάλτε ένα φύλλο στο πιάτο σας & από πάνω βάλτε κρέμα σοκολάτας. Επαναλάβετε για άλλη μια φορά και σκεπάστε με το φύλλο που έχει καραμελωμένα καρύδια.

 

Η Συμβουλή του Σεφ:
Στήνουμε το γλυκό μας λίγο πριν σερβίρουμε!

 

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/Milfeig-me-karudia-kai-sokolata

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *